Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Británia stále čaká na kráľovský pôrod: Dnes je údajne deň D!

Princ William a Kate
Princ William a Kate (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Británia čaká so zatajeným dychom na narodenie prvého potomka princa Williama, a to najmä od minulej soboty, keď mala podľa médií vojvodkyňa Kate prvý termín pôrodu. Denník The Daily Telegraph ale dnes napísal, že pôrodný termín pripadá až na dnešok. Dieťa tak môže prísť na svet až koncom mesiaca alebo dokonca v auguste.

"Malej časti zamestnancov pôrodnice Panny Márie, ktorí môžu byť povolaní v čase pôrodu vojvodkyne, bolo povedané, že majú mesiac pred termínom abstinovať. Bolo im povedané, že termín pôrodu je 19. júla," citoval The Daily Telegraph anonymný zdroj z kráľovského paláca.

Médiá o možnom termíne pôrodu len špekulujú, pretože oficiálne je známe iba to, že vojvodkyňa z Cambridge by mala porodiť v júli. Bulvárne denníky prišli pred mesiacom s neoverenou informáciou, že deň D pripadá na 13. júla. Napriek horúčkovitej aktivite novinárov však víkend uplynul bez akýchkoľvek náznakov, že by sa radostná udalosť bezprostredne blížila. Vojvodkyňa ho strávila u rodičov, princ William sa zúčastnil dvoch zápasov v póle.

Potomok princa Williama, či už to bude chlapec alebo dievčatko, sa stane tretím v línii nástupníctva na britský trón hneď po svojom otcovi a starom otcovi princovi Charlesovi. Teraz Británii už viac ako polstoročie vládne Alžbeta II (87).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu