Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Útok ruskej mafie: Pri Schwechate strieľali na podnikateľa so slovenskými realitami!

Postrelený biznismen sedel v čiernom mercedese s bratislavskou značkou
Postrelený biznismen sedel v čiernom mercedese s bratislavskou značkou (Zdroj: krone)

VIEDEŇ - Na viedenskej diaľnici sa v pondelok popoludní odohrávala dramatická scéna ako vystrihnutá z trháku o mafiánskych praktikách. Dvaja maskovaní muži na čiernom BMW so slovenskými EVČ prepadli rakúskeho podnikateľa Aarona Shatashvili (49) smerujúceho z Bratislavy do Viedne a niekoľkokrát ho postrelili. Vážne zranený biznismen, ktorý obchoduje s realitami aj na Slovensku, ešte vládal odšoférovať na viedenské letisko Schwechat, kde sa ho ujali náhodne okoloidúci policajti. V nemocnici teraz bojuje o život.

Podľa rakúskych médií je postreleným mužom Aaron Shatashvili, majiteľ spoločnosti "Golden Hill Real Estate", ktorá pôsobí aj v Bratislave. Okrem iného, rakúsky podnikateľ s gruzínskymi koreňmi podľa nášho obchodného registra figuruje na Slovensku aj v ďalších deviatich firmách. V osudný večer smeroval vo svojom mercedese z Bratislavy do Viedne, keď ho len niekoľko kilometrov pred letiskom Schwechat prepadli maskovaní muži na čiernom BMW so slovenskými EVČ.

Ako píše denník Krone, rakúskeho biznismena zrejme sledovali už dlhšiu dobu a využili chvíľu, keď svoj mercedes odstavil pri krajnici neďaleko obce Fischamend, aby si "uľavil".  V tom naňho vybehli a údajne po rusky zakričali: "Však ty vieš od koho, pozdravuje ťa tvoj kamarát" a niekoľkokrát ho postrelili. Útok trval len pár sekúnd, obaja muži po ňom nasadli späť do čierneho BMW a ušli.

Hoci podnikateľa zasiahli aj do stehna, dokázal sa ešte odplaziť k autu a odšoférovať až na neďaleké letisko Schwechat po pomoc. Keď dorazil na terminál a vystúpil z auta, bol celý zakrvácaný a potácal sa. Tam ho našťastie zbadali dvaja policajti na prestávke a poskytli mu prvú pomoc. Záchranári ho chvíľu na to odviezli do nemocnice, kde bojuje o život.

"Zranený musel ihneď podstúpiť operáciu. Dôstojníci kriminálnej polície z Dolného Rakúska sú s ním," povedal policajný hovorca Johann Baumschlager. Prípadom pripomínajúcim mafiánske praktiky sa už zaoberajú kriminalisti, ktorí zisťujú všetky podrobnosti a pátrajú po maskovaných mužoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu