Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zázračné prežitie: Chlapec (6) strávil tri hodiny pod pieskovou dunou!

Vyslobodzovacia akcia
Vyslobodzovacia akcia (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Šesťročného chlapca zasypala v národnom parku pri jazere Michigan v USA piesková duna. Strávil pod ňou vyše tri hodiny, vytiahli ho však živého. Chicagská nemocnica informovala, že chlapec je vo vážnom stave, ale pri prijatí reagoval na jednoduché príkazy a dobre znáša pľúcny ventilátor. Koroner označil jeho prežitie za zázrak.

Ranger národného parku Indiana Dunes National Lakeshore park, Bruce Rowe, povedal, že podľa vyjadrenia rodiny sa chlapec hral v piatok na dune a čiastočne do nej zapadol. Keď sa ho pokúšali vytiahnuť, duna sa prepadla a zasypala chlapca vyše troma metrami piesku. Rodina privolala políciu a záchranárov, ktorí dorazili do 15 minút a začali dieťa vyhrabávať ručne. Potom sa k nim pripojili posádky s technikou.  

Šéf požiarnikov Michigan City, Ronnie Martin, povedal v sobotu v televízii WSBT, že chlapcovi zachránila život vzduchová kapsa. Požiarnici na ňu narazili pri prehľadávaní duny. Vytiahli ho a urýchlene transportovali do nemocnice v Michigan City, odkiaľ ho neskôr letecky previezli do špecializovanej detskej Comerovej nemocnice v Chicagu.

Úrady vyšetrujú, prečo došlo k zosypaniu duny, ktorá je vyše 38 metrov vysoká. Uvedenú časť parku uzavreli pre verejnosť, kým nezistia, či je naďalej nebezpečná.

Hovorkyňa nemocnice Lora Wongová povedala, že chlapcova rodiny chce vyjadriť svoju vďačnosť všetkým, ktorí reagovali na jej žiadosť o pomoc a pomáhali pri chlapcovej záchrane. "Prosia tiež ľudí, aby zahrnuli ich malého chlapca do svojich modlitieb," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu