Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Krutá smrť v púšti: Dvojica zomrela od smädu uprostred piesočného pekla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

RIJÁD - V púšti na juhovýchode Saudskej Arábie zomrel smädom párik Katarcov, ktorým sa pokazilo auto. Saudskoarabská polícia po nich vyhlásila rozsiahle pátranie a s pomocou vrtuľníka našla ženu v blízkosti vozidla a muža asi desať kilometrov od neho. Podľa všetkého sa muž vydal po pomoc v oblasti, kde piesočné duny dosahujú výšku poschodových domov a teplota vystúpi aj na 50 stupňov Celzia.

Nešťastie sa stalo podľa stanice BBC v oblasti nazývanej Prázdny okrsok, pretože podmienky na život sú tam mimoriadne nepriaznivé a miesto nie je trvalo osídlené. Len sezónne tam žijú beduíni.

Na juhu Arabského polostrova sa nachádza súvislá púšť, ktorá sa tiahne územím o dĺžke 1000 kilometrov. Ročne tam naprší len niekoľko centimetrov zrážok a predpokladá sa, že pod pieskom sú pochované stratené oázy. Sú tam však bohaté náleziská ropy. Obvodom púšte vedie niekoľko ciest, ale kto sa chce vydať do vnútra, potrebuje k tomu zvláštne povolenie.

Katarský pár išiel podľa všetkého zo svojho sídla vybudovaného v púšti. Pomery v oblasti dobre poznal a obom muselo byť jasné, že dostať sa k pomoci v prípade poruchy automobilu je nemožné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu