Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kanaďanku (46) zmrzačil chiropraktik: Mala zomrieť, ale sa zázračne uzdravila!

Sandy sa nemohla ani pohnúť Zobraziť galériu (3)
Sandy sa nemohla ani pohnúť (Zdroj: sandy nette)

ALBERTA - Štyridsaťšesťročná Kanaďanka prehovorila o svojom trápení, ktoré prežívala po tom, ako ochrnula. Za zdravotnými ťažkosťami stojí lekár, ktorý jej nesprávnou manipuláciou s krkom poškodil dve tepny. Žena, ktorá nemohla chodiť ani rozprávať, sa však už v súčasnosti môže opäť tešiť zo života.

Sandy Nettová sa v roku 2007 zverila chiropraktikovi v dobrej viere, že jej pomôže so zablokovaným krkom. Namiesto toho ju poslal na nemocničné lôžko, a to na pekne dlho. Pri naprávaní krku jej totiž pretrhol krčné tepny, následkom čoho utrpela viacnásobnú mŕtvicu.

Pacientke krátko nato diagnostikovali takzvaný syndróm uzamknutia, ku ktorému dochádza vtedy, keď sa poškodí mozgový kmeň. U takto postihnutého človeka nastáva paralýza všetkých vôľou ovplyvniteľných svalov. Podľa lekárov mala Nettová mizivé šance na prežitie. Keď však akoby zázrakom nezomrela, vyrukovali s tvrdením, že už nikdy nebude chodiť, rozprávať a dokonca ani dýchať bez pomoci prístrojov.

Kanaďanku (46) zmrzačil chiropraktik:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sandy nette)

Ako vidno, mýlili sa. Sandy sa vďaka niekoľkým operáciam, rehabilitácii a taktiež svojej obrovskej bojovnosti a húževnatosti po niekoľkých rokoch opäť postavila na nohy. Odborníci to považujú za zázrak, pretože syndróm uzamknutia je neliečiteľný a málokedy dokáže pacient rozhýbať aspoň niektoré z ochrnutých svalov.

Cesta k uzdraveniu však bola neľahká a tŕnistá. Najprv sa musela naučiť dýchať bez dýchacej trubice. O niekoľko mesiacov neskôr sa jej podarilo pohnúť jedným prstom a potom aj celou rukou. O ďalší mesiac sa naučila sedieť bez toho, aby sa prevalila na jeden bok. Celý proces Sandy zvládla aj vďaka obrovskej podpore zo strany svojho manžela Davida a zvyšku rodiny.

Kanaďanku (46) zmrzačil chiropraktik:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sandy nette)

"Je úžasné znovu chodiť a hovoriť, aj keď sa už asi nikdy nedostanem do takej kondície, v akej som bola predtým. Napriek všetkému milujem život a som s ním spokojná," dodáva Kanaďanka.

Chiropraktik, ktorý Sandy svojou nezodpovednosťou takmer pripravil o život, sa priznal k tomu, že dodatočne sfalšoval jej podpis na lekárskom zázname, ktorý dokazoval, že u neho podstúpila danú procedúru. Súd mu nariadil vyplatiť Nettovcom odškodné v nezverejnenej výške a okrem toho ho Kanadská chiropraktická asociácia vylúčila zo svojich radov. Informoval portál dailymail.co.uk.


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu