Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Skúška trpezlivosti českých vodičov: V smere na Prahu 6-kilometrová kolóna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Wikipedia)

PRAHA – Na diaľnici D1 v Českej republike sa dnes odpoludnia vytvorila šesťkilometrová kolóna na 160. kilometri v smere na Prahu, presnejšie pri meste Velká Bíteš v moravskej časti kraja Vysočina. Cesta sa tam opravuje a premávka je vedená len jedným pruhom. Problémy sú aj na D5, medzi 144. a 150. kilometrom sú odpočívadlá úplne obsadené kamiónmi.

Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz. Kolóna na D1 sa vytvorila len na mieste, kde je premávka zúžená na jeden pruh, teda okolo 160. kilometra smerom na Prahu - zdôraznil pracovník dopravného informačného centra. Kolóna sa podľa neho vytvorila po tom, čo sa tam stala dopravná nehoda, ale kvôli hustej premávke už zostala.

Na 157., 160. a 162. kilometri D1 stavbári v noci na sobotu búrali tri mosty v rámci rekonštrukcie diaľnice.  "To obmedzenie, čiže jazda jedným pruhom, tam začínalo v sobotu po zhodení mostov," povedal dnes pracovník dopravného centra. Očakáva, že problémy budú trvať do večera, keď by mala premávka zoslabnúť. Množstvo ľudí sa v nedeľu vracia do hlavného mesta po predĺženom víkende.

Premávku na D1 už dnes ráno medzi 236. a 241. kilometrom smerom na Ostravu poznamenala vážna nehoda, pri ktorej zomreli dvaja ľudia. Havária si vyžiadala uzávierku, ale polícia otvorila úsek pre dopravu pred 10.00 h, informovali Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu