Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vodiči pozor: V Bratislave sa pripravte na dopravné obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Aj počas toho týždňa musia obyvatelia a návštevníci hlavného mesta počítať s niekoľkými dopravnými obmedzeniami na území viacerých okresov. Niektoré z nich už platia a majú krátkodobý charakter a niektoré budú trvať niekoľko dní, resp. týždňov. Pre TASR to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Upozornila, že počas celého júla (od 1.7.-31.7.2013) je premávka obmedzená na Jonášovej ulici. Dôvodom je oprava povrchu vozovky. Obchádzka je riadne vyznačená prenosným dopravným značením. V rovnakom časovom rozmedzí treba rátať aj s uzáverou pravého jazdného pruhu na Račianskej ulici, v smere od Bieleho kríža po Smikovu ulicu, v smere do centra mesta.

Od 1. júla do 22. júla je čiastočne uzavretá Sadmelijská ulica pre rekonštrukciu káblového vedenia.

Od 11. júla do konca septembra je čiastočne uzavretá Ivánska cesta z dôvodu výstavby dopravnej a technickej infraštruktúry. Uzavreté sú na úrovni letiska oba jazdné pruhy a obchádzka bude riadne vyznačené prenosným dopravným značením.

Od stredy (17.6.) do 5. augusta bude čiastočne uzavretá ulica Pri kríži pre rekonštrukciu plynovodu.

Od soboty (20.7.) do 31. augusta bude pre opravu obratiska električiek uzavretý ľavý jazdný pruh Ružinovskej ulice.

Počas júlových a augustových víkendov budú prebiehať opravy mostného záveru na Prístavnom moste. Z tohto dôvodu bude zúžený pravý jazdný pruh a uzavretý ľavý jazdný pruh zjazdovej vetvy z diaľnice D1 na Komárno, v smere od Petržalky.

Počas júlových víkendov bude čiastočne uzavretý striedavo ľavý a pravý jazdný pruh Odborárskej ulice.

V nedeľu (21.7.) bude v čase medzi 7.00 a 20.00 h úplne uzavretý ľavý jazdný pás diaľnice D2 v smere z Bratislavy do Českej republiky. Neprejazdný úsek budú vodiči môcť obísť po ceste I/2, kde bude premávka odklonená od križovatky Zohor – Lozorno. Uzávera a obchádzka bude riadne vyznačená prenosným dopravným značením. Jej dôvodom je montáž rámových portálových konštrukcií na dotknutom úseku diaľnice.

"O neplánových dopravných obmedzeniach budeme verejnosť včas informovať," uviedla Hrášková.

"Tento týždeň čakajú na účastníkov cestnej premávky aj kontroly. Prebiehať budú na území okresov Pezinok, Malacky, Senec a na území hlavného mesta. Okrem kontroly zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy, ako aj kontroly dodržiavania pravidiel cestnej premávky, budeme dnes (15.7.) vykonávať kontrolu v spolupráci so Štátnou veterinárnou a potravinovou správou," dodala s tým, že vo štvrtok a v sobotu čakajú na účastníkov cestnej premávky osobitné kontroly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu