Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Príšerné: Deti dochovávali ako dobytok, predávali ich aj na rituály čiernej mágie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Martin Bandžák/MAGNA)

LAGOS - Celkom 16 tehotných mladých žien oslobodili nigérijskí policajti z domu v južnej časti krajiny pri ďalšom záťahu na takzvané "továrne na deti". V nich sú tehotné ženy a dievčatá držané násilím, a ich deti potom predané na adopciu či ďalšie účely, oznámila s odvolaním sa na miestnu políciu agentúra AFP.

Policajti zadržali muža, ktorý dom v meste Aba prevádzkoval. Dievčatá potvrdili, že za to, že porodia a potom odovzdajú dieťa, im ponúkol 25.000 až 30.000 naira (asi 120 až 144 eur) podľa pohlavia novorodenca.

Nigérijskí policajti v posledných rokoch odhalili rad podobných zariadení; dve z nich len počas tohtoročného mája. V jednom z nich bolo držaných 17 dievčat vo veku 14 až 17 rokov, ktoré uviedli, že ich oplodnil jeden z mužov, ktorí sa na obchode s deťmi podieľali.

V správe o obchodovaní s ľuďmi zverejnenej tento rok v apríli uviedla Európska únia Nigériu ako africkú krajinu, kde je táto praktika najbežnejšia. Experti uvádzajú, že čierny trh s deťmi v Nigérii slúži okrem iného aj ľuďom, ktorí chcú obísť legálny adopčný systém. Manželské páry, ktorým sa nedarí počať dieťa, v mnohých častiach krajiny tradične čelia spoločenským stigmám, a preto nechcú o svojej situácii diskutovať ani s adopčnou agentúrou.

Bežné je ale tiež predávanie starších detí vlastnými rodinami, aby pracovali na plantážach, v baniach alebo továrňach; dievčatá končia ako slúžky alebo prostitútky. V ojedinelých prípadoch sa predané deti stávajú obeťami mučenia a zabitia v rámci rituálov čiernej mágie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu