Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovský škandál: Školák (11) splodil dieťa s kamarátovou matkou (36)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

AUCKLAND - Prípad, ktorý sa mal odohrať v novozélandskom Aucklande, zašiel tak ďaleko, že tamojšia ministerka spravodlivosti uvažuje o zmene zákonov. Iba 11-ročný chlapec mal totiž nadviazať vzťah s matkou svojho kamaráta zo školy a napriek veľkému vekovému rozdielu mať s ňou sexuálny pomer. Aby toho nebolo málo, žena otehotnela a pred pár mesiacmi sa im narodilo dieťa.

Denník Weekend Herald informoval, že kontakt medzi chlapcom a ženou začal asi v apríli minulého roka, kedy si jej syn vyžiadal v škole deň voľna a pozval svojho kamaráta, aby strávili čas u nich doma. Počas jeho návštevy mala dať žena chlapcovi pivo a neskôr medzi nimi došlo k pohlavnému styku.

Pomer údajne pokračoval niekoľko mesiacov, až kým chlapec nedosiahol 12 rokov a nenarodilo sa im dieťa. To po prevalení škandálu asi pred dvomi mesiacmi vzal do starostlivosti sociálny úrad. V nej skončil aj domnelý maloletý otec. Žena totiž akýkoľvek sexuálny styk s chlapcom popiera.

Ministerka spravodlivosti Judith Collinsová prisľúbila, že sa bude usilovať zistiť viac informácií o platnom zákone a rozhodne, či je potrebná jeho zmena. Podľa nej existujú rozdiely v právnych predpisoch o znásilnení, ktoré nie sú pre ženy definované rovnako.

Súčasná právna úprava stanovuje, že trestný čin znásilnenia platí len v prípade mužov, ktorí donútia druhú osobu k sexu. Obe pohlavia síce môžu dostať maximálny trest vo výške 20 rokov, ale len muži môžu byť obvinení zo znásilnenia. Naopak ženy, ktoré donútia partnera mať s nimi nedobrovoľný sex, čelia iba obvineniu zo sexuálneho zneužitia.

Weekend Herald mená aktérov škandálu nezverejnil vzhľadom na ochranu súkromia otca a dieťaťa. Sociálny úrad rovnako ako polícia odmietli prípad komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu