Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Francúzskeho exštátnika odsúdili na 30 mesiacov basy: Incest s dcérou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: voiceofthecopts.org)

ŽENEVA – Súd v Ženeve odsúdil na 30 mesiacov väzenia bývalého vysokého francúzskeho hodnostára Gabriela Aranda. Preukázali mu sexuálny nátlak v incestných stykoch s vlastnou dcérou.

Uviedla to dnes agentúra AFP, podľa ktorej si má Aranda z trestu odpykať pol roka "natvrdo" za mrežami a ešte zaplatiť 20.000 švajčiarskych frankov ako odškodnenie svojej dcére za morálnu ujmu.

Aféra sa vlečie už viac ako štyri roky. V roku 2009 bol Aranda odsúdený na tri roky väzenia za znásilňovanie dcéry od jej ôsmich do 22 rokov. Po odvolaní bola však časť rozsudku týkajúca sa znásilnenia zrušená a zostala v platnosti len časť ohľadom sexuálneho nátlaku. Obhajca predpokladá, že sa klient znova odvolá.

"Gabriel Aranda rozhodne popiera vytýkané skutky a bude bojovať až do posledného dychu," povedal obhajca Marc Bonnet. Aranda, ktorý je teraz sedemdesiatnik, býval začiatkom 70. rokov poradcom vo vláde Jacqua Chaban-Delmasa. Vyvolal vtedy veľký škandál, keď pod pseudonymom "archanjel Gabriel" odovzdal týždenníku Le Canard Enchaîné kópie dokumentov potvrdzujúce korupčné praktiky. Neskôr však bol nútený utiecť pred obvinením z krádeže vládnych dokumentov do Švajčiarska, kde pracoval pre renomované advokátske kancelárie, vrátane tej, ktorá ho teraz obhajuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu