Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nechutné: V severnej Indii hromadne znásilnili Američanku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Tridsaťročnú stopujúcu Američanku znásilnili dnes na severe Indie traja muži, ktorí jej v skorých ranných hodinách zastavili s nákladným vozidlom v horskom letovisku Manali. Podľa vyjadrenia indickej polície sa žena vracala z návštevy do hotela.

Trojica v nákladnom aute ju odviezla na odľahlé miesto, kde ju znásilnila. Žena čin nahlásila na polícii, ktorá do popoludnia nikoho nezatkla. Vyhlásila však po trojici pátranie a postavila cestné zátarasy, pri ktorých kontrolovala všetky nákladné autá odchádzajúce z mesta.

Ohlásenému znásilneniu predchádzalo iné hromadné znásilnenie, tentoraz švajčiarskej turistky, v marci, počas cyklistickej túry s priateľom po indickom vidieku. Po čine zatkla polícia šiestich mužov. V separátnom incidente v ten istý mesiac vyskočila britská turistka z okna hotelovej izby na treťom poschodí v obave zo sexuálneho napadnutia, pretože sa jej do izby dobýjal majiteľ hotela.

India venuje zvýšenú pozornosť sexuálne motivovaným napadnutiam po decembrovom hromadnom znásilnení mladej Indky počas nočnej jazdy autobusom s priateľom v Naí Dillí, mladá žena neskôr zraneniam podľahla.

Jej brutálne znásilnenie vyvolalo verejné protesty, ich účastníci požadovali lepšiu ochranu žien. Vláda v reakcii schválila zákon, ktorým sprísnila tresty väzenia za znásilnenie a zaviedla trest smrti v prípadoch sexuálneho napadnutia, ktoré sa skončili smrťou obete alebo jej upadnutím do kómy. Zákon tiež zakotvil, že voyerismus, stalking (prenasledovanie obdivovanej ženy), útoky kyselinou a obchodovanie so ženami je trestným činom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu