Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poprava rodiny v Brne: Toto sú obete nebezpečného vraha na úteku!

Obete brnenského vraha Zobraziť galériu (4)
Obete brnenského vraha (Zdroj: Facebook)

BRNO - Susedným Českom otriasol prípad surovej viacnásobnej vraždy! Kriminalisti našli v noci na dnešok v Brne štyroch mŕtvych ľudí. Z vraždy podozrievajú Američana Kevina Dahlgrena (20), ktorý je na úteku a je nebezpečný. Polícia preto varuje ľudí, aby sa k nemu nepribližovali, pretože je zrejme aj ozbrojený. Vrah by mohol zamieriť aj na Slovensko.

Obeťami brnenského vraha sú bratia David H. a Filip H., ich otec Martin H. a matka Viera H, ktorá bola učiteľkou českého jazyka na základnej škole a údajne Dahlgrenova teta. Mŕtvi súrodenci boli jeho bratranci. Do Brna k príbuzným ho podľa informácií Tv Nova poslali rodičia, pretože mal psychické problémy. Tie nakoniec vyvrcholili štvornásobnou vraždou. V Česku chcel vraj nájsť zmysel života.

Obete brnenského vraha - syn Filip a otec Martin.
Zobraziť galériu (4)
Obete brnenského vraha - syn Filip a otec Martin.  (Zdroj: Facebook)

Dvaja zavraždený, otec Martin a syn Filip, boli členmi hudobnej skupiny Orchestra jako Brno. Vražda sa stala v rodinnom dome jedného z nich na Zatloukalovej ulici. V ňom dnes celé dopoludnie pracovali kriminalisti a policajní špecialisti. "Bohužiaľ naši kolegovia sú medzi obeťami. Preto rušíme všetky vystúpenia na najbližšie dni," povedal spevák orchestra Karel Heřman.

Ukulele Orchestra ako Brno sa venuje netradičnej interpretácii svetových hitov, napríklad od Rolling Stones a Beatles. Združenie amatérskych aj skúsených muzikantov má zvyčajne 12 členov, väčšina ich hrá na strunový nástroj ukulele. Dnes malo koncertovať.

Polícia po nebezpečnom Kevinovi Dahlgrenovi intenzívne pátra. Mladík pochádza z Kalifornie a v Brne sa má živiť tým, že ponúka lekcie angličtiny. Kriminalisti štyri telá našli v noci na dnešok, predchádzal tomu výjazd hasičov. Vrah sa totiž podľa neoficiálnych informácií pokúsil zahladiť stopy a miesto činu podpálil. "Naozaj sme mali výjazd, na ktorom vzniklo podozrenie, že došlo k násilnému trestnému činu. Bezodkladne sme kontaktovali políciu. K záležitosti sa preto po dohovore s ňou nebudeme vyjadrovať," povedal hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. Podľa informácií denníka iDnes sa vraždilo na Zatloukalovej ulici.

Podľa portálu novinky.cz  sa obeťami stali členovia rodiny učiteľky a vrahom je ich príbuzní, ktorí prišiel do krajiny iba pred tromi týždňami. Iné portály píšu, že boli zavraždení traja muži a jedna žena. Dahlgren podľa polícia hovorí len po anglicky. "Po mužovi intenzívne pátrame a žiadame občanov o akékoľvek informácie o jeho pohybe. Informácie o hľadanom mužovi bez omeškania ohláste na krízovej linke 158," vyzýva policajná hovorkyňa Petra Vedrová.

Kevin na sociálnych sieťach ponúka doučovanie angličtiny.
Zobraziť galériu (4)
Kevin na sociálnych sieťach ponúka doučovanie angličtiny.  (Zdroj: Facebook)

Na facebookovskom profile, ktorý si založil len nedávno, uvádza ako svoje rodné mesto Palo Alto v Kalifornii, súčasný pobyt má však podľa údajov v Brne. Na jeho profile svieti jediný status, v ktorom ponúka lekciu angličtiny za 200 českých korún.

Kriminalisti dôrazne varujú občanov, aby sa muža v žiadnom prípade nepokúšali zadržať. Je nebezpečný a pravdepodobne aj ozbrojený. Nie je vylúčené ani to, že vrah na úteku zamieri na Slovensko. "Spolupracujeme so zahraničnými kolegami," povedala nám Vedrová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu