Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Osudové chyby brnianskeho monštra na úteku: Pred políciou mal náskok!

Dahlgren a tri z jeho obetí
Dahlgren a tri z jeho obetí (Zdroj: Facebook)

BRNO – Čo sa mu stalo osudným? Českým kriminalistom sa v piatok podarilo dolapiť veľmi nebezpečného a ozbrojeného vraha na úteku, ktorý mal deň predtým vyzabíjať štvorčlennú rodinu v Brne. Kevin Dahlgren bol na úteku len niekoľko hodín a to nie len vďaka rýchlosti a logickým dedukciám českých vyšetrovateľov, ale aj jeho vlastným chybám, ktoré sa mu nakoniec stali osudnými. Informácie priniesol český denník Novinky.

Osudová chyba č. 1 - Plánovaný návrat do Ameriky

Pravdepodobne najcennejšou informáciou pri hľadaní nebezpečného vraha bol fakt, že mladý Američan Kevin Dahlgren počítal s tým, že sa v najbližšej dobre vráti späť do Spojených štátov, čo si zrejme nenechal len pre seba. Polícia však túto skutočnosť zistila, až keď bol podozrivý vrah mimo republiky a mieril na viedenské letisko. Avšak ani tieto stratené hodiny, ho pred dolapením nezachránili.

Osudová chyba č. 2 – Pripojenie na sociálne siete v lietadle

Keď z viedenského letiska vzlietal smer Washington, zrejme sa nazdával, že je v suchu. Možno aj preto spravil ďalšiu chybu, ktorá vyšetrovateľom nahrala do karát. „Krátko po tom sme už vedeli, že je na palube lietadla, čo nám potvrdila komunikácia, ktorú z paluby viedol prostredníctvom internetu. V tú chvíľu sme už mali v rukách medzinárodný zatykač a okrem európskych boli informovaní aj kolegovia v USA,“ prezradil jeden z kriminalistov.

Američan bol v Brne len krátko a preto je zarážajúce, ako ľahko a rýchlo sa po čine dokázal premiestniť z Brna až na asi 150 kilometrov vzdialené viedenské letisko. Nemal vraj ani príliš veľa peňazí, a aj keď lístok na autobus z Brna na Schwechat nie je drahý, nie je to spoj, ktorý by chodil každú hodinu. Ponúka sa preto myšlienka, že údajný vrah presne vedel, kedy z Brna odcestuje a mohol pri hroznom čine aj následnom úteku konať úplne premyslene.

Ani takéto premyslené a chladnokrvné konanie však nevylučuje možnosť, že Američan trpel duševnou chorobou, avšak dá sa predpokladať, že určite nekonal v afekte. Dahlgren sa narodil v Kalifornii a žil v USA v rodine emigrantov. Polícia ho podozrieva, že v stredu večer v Brne zavraždil štyroch ľudí – svoju tetu s manželom a dvoch bratrancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu