Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na palube s brnianskym monštrom: Vystrašené letušky mu nosili kávu!

O vrahovi na palube sa dozvedeli až po takmer 3 hodinách Zobraziť galériu (2)
O vrahovi na palube sa dozvedeli až po takmer 3 hodinách (Zdroj: SITA, FB)

VIEDEŇ - Dráma na palube so štvornásobným vrahom! Ako je už známe, Američan Kevin Dahlgren po tom, čo v Brne brutálnym spôsobom vyzabíjal svojich štyroch príbuzných, ušiel na letisko vo Schwechate, odkiaľ vzlietol smer Washington. Rakúskemu denníku Heute sa teraz podarilo získať zápisnicu z letu hrôzy, ktorá odkrýva nové šokujúce skutočnosti.

Dahlgren svoju tetu, uja a dvoch bratrancov zavraždil počas stredajšej noci v ich dome v Brne. Po krvavom masakri sa ich mŕtve telá pokúsil zapáliť a dal sa na útek. Podľa informácií denníka sa potom na motorke odviezol na viedenské letisko Schwechat, kde vo štvrtok o 10:25 nasadol na let OS93 do Washingtonu.

Spočiatku nikto na palube ani len netušil, že s nimi letí štvornásobný vrah. O nebezpečnom pasažierovi polícia pilota Boeingu 767 informovala asi o 13:00, keď bolo lietadlo práve nad Veľkou Britániou. Vyšetrovatelia spolu s pilotom museli podstúpiť ťažké rozhodnutie: Núdzovo pristáť, vrátiť sa späť, aby boli cestujúci v bezpečí, alebo pokračovať v lete a dúfať, že si nebezpečný vrah nič nevšimne?

Po 15 minútach sa rozhodli pokračovať. Cestujúci o tom, že letia s vrahom nemali ani len tušenia. Personál však musel byť oboznámený. Letušky tak čelili obrovskej skúške. Nebezpečného Dahlgrena odvážne obsluhovali tak, ako každého iného pasažiera. Vrahovi priniesli kávu aj menu bez toho, aby na sebe dali poznať strach. Vydýchnuť si mohli až po niekoľkohodinovom lete. Dahlgrena FBI zadržala ihneď po pristáti ešte v lietadle.

Ako cez víkend informoval denník Krone, Dahlgren sa pred odchodom do Viedne priznal k vražde v SMS-ke. „Zabil som štyroch ľudí a som na ceste do Viedne,“ napísal Dahlgren svojej viedenskej kamarátke. Obsah textovej správy potvrdil aj hovorca Spolkového kriminálneho úradu Mario Hejl: „Českí kolegovia nás informovali, že Američan poslal textovú správu, v ktorej oznámil, že chce ísť do Rakúska“. V prípade brutálnej vraždy sa objavuje stále viac a viac nových detailov. Podľa denníka Krone Dahlgren pri vraždení tety, uja a bratrancov počul nejaké „hlasy“.

Dahlgrena v piatok v Alexandrii v americkom štáte Virgínia vypočula sudkyňa. Podozrivý má zatiaľ zostať vo väzbe. Ďalší výsluch je podľa agentúry AP naplánovaný na stredu. Česko sa bude snažiť o jeho vydanie, ak by mu americké úrady vyhoveli, hrozí mu tam až doživotný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu