Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Maďari majú problémy s metrom: Do tunela im tiekla voda!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - V tuneli tretej (modrej) linky budapeštianskeho metra sa dnes medzi stanicami Klinikák a Ferenciek tere valila voda. Informoval o tom spravodajský server Index.hu.

Technické zariadenia tretej linky sú v katastrofálnom stave, dve tretiny koľajníc sú opotrebované, pripomenul server. Predseda Spolku pre metro Endre Bíró povedal, že dnes po 07.30 h prasklo vysokotlakové vodovodné potrubie protipožiarneho systému, ktoré je pripevnené na stene tunela zhruba vo výške podlahy vagónov. Voda striekala na vlakové súpravy do výšky okien. Technici uzatvorili vodovod a premávka vlakov metra nebola obmedzená.

Bíró dodal, že vplyv na premávku súprav metra mala dnes porucha výhybiek na stanici Újpest, kvôli čomu sa nahromadili vlaky. Pri stanici Corvin-negyed nedávno praskla koľaj a museli obmedziť rýchlosť vlakov na 15 km/h.  Odborárska organizácia budapeštianskeho dopravného podniku BKV minulý týždeň upozornila, že z celkovej dĺžky 70 kilometrov koľajníc je opotrebovaných 50 km. Súčasne s ich výmenou by bolo potrebné obnoviť aj ich uchytenie.

Tretia linka je najdlhšou linkou budapeštianskeho metra, meria 17,3 km. Spája stanice Köbánya-Kispest a Újpest. Prvý úsek "trojky" spájajúci stanice Deák Ferenc tér a Nagyvárad tér odovzdali v roku 1976. V dnešnej podobe s 20 stanicami premáva od roku 1990. Od 13. decembra 2011 kvôli zlému stavu obmedzili rýchlosť súprav metra na 60 km/h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu