Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V pekingskom metre rozdávajú zadarmo topánky: Ľudia tie svoje strácajú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Novú službu cestujúcim zaviedlo pekingské metro. Podľa denníka China Daily rozdáva zadarmo topánky pasažierom, ktorí v ​​dopravných špičkách v preplnených vagónoch prišli o obuv.

Ponúkané topánky sú síce len gumové, veľkosť je univerzálna a výber modelov nie je veľký, ale denne službu využije najmenej 200 ľudí.

Pekingské metro je v špičkách chronicky preplnené a ľudia tam vraj o topánky prichádzajú pomerne často. Stáva sa to hlavne v lete, keď cestujúci dávajú prednosť ľahkej obuvi, ktorá na nohách poriadne nedrží. Vyzutá topánka je stratená, pretože v preplnenom metre nie je možné sa zohnúť.

Šéf pekingského metra Sun Li-Čche tvrdí, že každá stanica metra je povinná mať v pohotovosti rezervu najmenej piatich párov vyvedených v žltej a modrej farbe. Ak by topánky došli, doplnia sa okamžite zo zásob stanice, ktorá je najbližšie.

V pekingskom metre už dlhšiu dobu funguje požičovňa dáždnikov a bicyklov, ktoré je možné si požičať po predložení osobného dokladu a zaplatení zálohy. V prípade topánok nič také potrebné nie je. Vedenie metra spolieha na súdnosť cestujúcich a zatiaľ sa mu vraj všetky topánky vrátili.

Pekingské metro má 15 trás a je dlhé cez 320 kilometrov. Je považované za jedno z najlacnejších na svete, lístok stojí bez ohľadu na dĺžku cesty v prepočte asi 20 centov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu