Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tajný odkaz Džochara: Po útoku ho napísal na loď, kde ho našli

Tamerlan a Džochar Carnajev
Tamerlan a Džochar Carnajev (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Jeden z čečenských bratov, ktorí spáchali aprílový bombový útok na bostonský maratón, zanechal odkaz v lodi, kde ho polícia po veľkom pátraní objavila.

Podľa štvrtkových informácií amerických médií v ňom zabitých pri ich útoku označil za nechcené obete americkej invázie do Iraku a Afganistanu. Tínedžer, ktorý spáchal útoky spolu so svojim bratom Tamerlanom, taktiež napísal: "Keď útočíte na jedného moslima, útočíte na všetkých." Americké médiá zároveň priniesli jeho vyjadrenia, v ktorých neľutuje zabitie jeho staršieho brata, keďže ho považuje za mučeníka.

Pri útokoch v Bostone zahynuli traja ľudia a vyše 260 osôb utrpelo zranenia. Tamerlana Carnajeva, ktorý mal v minulom roku navštíviť Dagestan, zastrelili pri policajnej naháňačke, jeho mladší brat 19-ročný Džochar sa nachádza vo väzenskej nemocnici so strelnými zraneniami.

Obvinili ho z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia môže dostať trest smrti. Džochar medzičasom vyšetrovateľom priznal, že činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu