Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kyselinou znetvorená žena vyhrala jackpot: Chce zase normálnu tvár!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thehindu.com)

DILLÍ - Indka Sonali Mukcherdží (28) sa stala ako 17-ročná obeťou útoku kyselinou a po znetvorení pre ňu jej život prestal mať zmysel. Napriek tomu, že kedysi chcela zomrieť, usmialo sa na ňu šťastie, keď vyhrala v jackpot v známom vedomostnom televíznom kvíze a peniaze chce použiť na liečbu a dosiahnutie spravodlivosti. Vinníci sú totiž stále na slobode.

Sonali pred rokmi odmietla nápadníka, ktorý takúto urážku nepredýchal a s kamarátmi sa jej kruto pomstil. Spoločne sa vkradli do domu, kde spala a poliali ju kyselinou, čím jej spôsobili 70-percentné popálenie tela, čiastočnú hluchotu aj slepotu. Napriek tomu od štátu nedostala žiadne finančné prostriedky na liečbu a minulý rok napísala indickej vláde, že ak jej neposkytne štátnu pomoc, zabije sa.

"Bývala som krásna a sebavedomá žena, ale moja krása sa stala mojím prekliatím. Tri roky od útoku som bola v šoku a nedokázala som nič robiť. Dokonca som požiadala o eutanáziu, ale keď ju zamietli, rozhodla som sa brániť. Ľudia ako títo traja muža, ktorí mohli v zlomku sekundu zničiť niečí život, by mali byť okamžite postavení pred súd. Tieto incidenty prestanú iba vtedy, ak zainteresované osoby dostanú tvrdé tresty za zločin, ktorí spáchali," hovorí mladá žena, ktorá dúfa, že jedného dňa predsa len dosiahne spravodlivosť.

Za ťažkosti, ktoré musí znášať, by si to naozaj zaslúžila. Rodina sa totiž po útoku radšej presťahovala z Dhanbadu do hlavného mesta Dillí, kde sa Sonali podrobila sérii 22 operácií a lekárske konzultácie ju už stáli stovky tisíc rupií. Jej rodina predala pozemok aj matkin šperk na zaplatenie liečby a ďalšie nemalé financie nevyhnutne potrebuje na obnovenie zraku.

Výhra v súťaži Kto chce byť milionár? sa preto javí ako malý zázrak, ktorý prišiel v tom správnom čase. Sonali v prepočte získala okolo 35-tisíc eur, čím by sa jej mohlo podariť dostať svoju rodinu z neutešeného stavu. Jej matka totiž od útoku trpí depresiami, strýko dostal infarkt a rodina nemá vlastný dom. Peniaze chce preto využiť v prvom rade na svoju liečbu, aby mohla viesť konečne normálny život a svoju rodinu vytrhnúť z traumy. Informoval portál dailymail.co.uk.

Kyselinou znetvorená žena vyhrala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu