Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia hľadá útočníka, ktorý v Prahe polial žene (50) tvár kyselinou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Neznámy útočník polial dnes ráno kyselinou tvár 50-ročnej ženy v obytnom dome v pražskej štvrti Michle. Obeť skončila v nemocnici s vážnymi popáleninami. Polícia pátra po páchateľovi, informoval spravodajský portál iDNES.cz.

Trestný čin sa stal pred 7.30 h vo vestibule jedného z domov na ulici Na záhonech. Páchateľ polial v priestore pri výťahu 50-ročnú ženu neznámou kyselinou. Látku jej "vychrstol" do oblasti tváre, uviedol policajný hovorca Jan Daněk.

Na miesto okamžite vyrazila záchranná služba, ktorá zistila, že obeť dostala zásah kyselinou chlorovodíkovou. Žena utrpela vážne postihnutia a po akútnou ošetrení ju previezli na oddelenie popálenín nemocnice v pražskej štvrti Vinohrady.

Podľa policajného hovorcu je podozrivou osobou muž s iniciálkami M.B., polícii sa podarilo získať jeho fotografie. Podľa serveru českej televízie Nova tn.cz by mal byť útočníkom ženin bývalý priateľ.

Starší prípad napadnutia žieravinou rieši aj polícia v Plzni. Minulý týždeň poslal súd bývalého priateľa napadnutej 25-ročnej ženy do väzby, kde bude čakať na začatie procesu. Kriminalisti ho zadržali presne deväť mesiacov po útoku, napísal web iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu