Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dievča znásilnili 4 zvrhlíci: Po dvoch rokoch šikany sa zabilo!

Rehtaeh Parsonsová Zobraziť galériu (3)
Rehtaeh Parsonsová (Zdroj: Facebook)

OTTAWA - Kanadské úrady budú znovu prešetrovať prípad sedemnásťročnej Rehtaeh, ktorá spáchala samovraždu, keď predtým dva roky trpela internetovým šikanovaním. Na počiatku šikany bolo v roku 2011 jej znásilnenie štyrmi mladíkmi na opileckom večierku, po ktorom jeden z podozrivých umiestnil na internet fotografiu zo sexuálneho útoku. Informuje o tom agentúra AFP.

Polícia sa prípadom zaoberala, ale nikto nebol obvinený ani odsúdený. Rehtaeh sa však nezbavila nálepky "šľapka", ktorá ju prenasledovala, aj keď sa presťahovala a menila školy. Nakoniec spáchala samovraždu, na ktorej následky v nedeľu v nemocnici zomrela.

Dievča znásilnili 4 zvrhlíci:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Nikdy ju nenechali na pokoji. Kamaráti sa od nej odvrátili, ľudia ju šikanovali, chlapci, s ktorými sa nikdy nestretla, jej písali a na Facebooku sa jej pýtali, či by si to s nimi tiež nerozdala, keď mala sex s ich kamarátmi. Nikdy to neskončilo," povedala kanadskej televíznej stanici CBC jej matka Leah Parsonsová.

Do prípadu sa vložila hackerská skupina Anonymous, ktorá zverejnila vyhlásenie, že odhalí totožnosť oných štyroch mladíkov podozrivých zo znásilnenia, ak polícia znovu neotvorí vyšetrovanie znásilnenia, šikanovania a následnej samovraždy. Premiér provincie Nové Škótsko Darrell Dexter už vláde nariadil, aby tento prípad preverila.

Táto tragédia pripomenula kanadskú dievčinu Amandu Toddovú, ktorá kvôli internetovej šikane anonymného útočníka spáchala samovraždu v októbri minulého roka. Vtedy jej prípad vyvolal v Kanade rozsiahlu diskusiu o tom, čo je zodpovedajúce správanie na internete, a výzvy, aby sa kybernetické šikanovanie stalo trestným činom.

Dievča znásilnili 4 zvrhlíci:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu