Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ženu (30) znásilnil v idúcom autobuse, pred očami pasažierov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia pátra po mužovi, ktorý v autobuse v Riu de Janeiro znásilnil ženu. K útoku došlo v piatok popoludní a násilník, podľa serveru BBC evidentne pod vplyvom drog, zároveň okradol ďalších cestujúcich vo vozidle. Zločin v krajine vyvolal vlnu rozhorčenia.

Polícia podľa kritikov nie je schopná podobným činom zabrániť, takže ohrozená vraj môže byť budúci rok aj bezpečnosť počas majstrovstiev sveta vo futbale a letnej olympiády v roku 2016, ktoré sa v meste budú konať.

Podľa svedkov útočník prinútil asi desať cestujúcich prejsť do prednej časti autobusu a vodičovi nariadil, nech pokračuje v jazde. Pasažierov okradol a potom zaútočil na 30-ročnú ženu, ktorú udrel pištoľou do hlavy a potom znásilnil. Celý útok trval asi 30 minút. Násilník z autobusu vystúpil a utiekol. "Analyzujeme zábery z autobusu a dávame dohromady portrét podozrivého," uviedla brazílska polícia.

Lúpeže v autobusoch sú v brazílskych mestách celkom bežné, ale násilie podobného typu miestne médiá šokovalo. Navyše nejde o prvý prípad - na konci marca bola v Riu de Janeiro hromadne znásilnená v minibuse americká študentka.

Verejná doprava v Brazílii sa potýka s viacerými problémami: len pár dní po marcovom znásilnení zomrelo sedem ľudí pri nehode autobusu, ktorý spadol z mosta. K nešťastiu došlo po údajnej hádke vodiča s jedným z cestujúcich. Po týchto incidentoch sľúbil starosta mesta Eduardo Paes, že sprísni bezpečnosť a vozidlá hromadnej dopravy nechá častejšie kontrolovať. Po piatkovom útoku bude ale zrejme musieť prísť k ďalším opatreniam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu