Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia krásnej tínedžerky (†19): Zomrela v spánku doma na gauči

Charlotte bola veselým dievčaťom
Charlotte bola veselým dievčaťom (Zdroj: yahoo.com)

BOLTON - Charlotte Mayesová bola príkladnou dcérou. Nikdy nepila, nefajčila, ani nebrala drogy. Milovala deti a chcela sa stať učiteľkou. Jej sen však ukončila srdcová vada, o ktorej nevedela. Nedávno si doma ľahla na pohovku, aby si odpočinula a už sa nezobudila.

Devätnásťročná Charlotte zomrela len niekoľko dní po tom, ako sa vrátila z dovolenky v Turecku, kde bola so svojou najlepšou kamarátkou. Telo našiel na gauči jej brat, ktorý sa sestru zúfalo snažil oživiť. Márne.

Pitva neskôr odhalila, že dievčina celý život trpela srdcovým ochorením, ktoré jej nebolo diagnostikované. Podľa jej matky, vdovy Michelle, nepociťovala Charlotte žiadne zdravotné problémy. Akurát si všimla, že pár mesiacov pred smrťou bola veľmi letargická, napísal The Sun.

"Stále bola unavená a veľa spala. Hovorila som jej, nech ide k lekárovi, ale nešla," povedala Michelle, ktorá bola v čase smrti svojej dcéry v Egypte. Pamätá si, že v osudný deň jej bolo veľmi zle, akokeby tušila, že sa stane niečo strašné.

Koroner na súde v Boltone potvrdil, že Charlotte zomrela vplyvom srdcovej vady zvanej hypertrofická kardiomyopatia. Je to stav charakteristický zmenšenými srdečnými komorami so zhrubnutou stenou. Medzi príznaky ochorenia patrí bolesť a tlak na hrudníku, dýchavičnosť či únava

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu