Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aerolinky sa hanbia za havarované lietadlo: Zamaľovali ho, aj okná a dvere!

Krycí manéver v podaní Talianov Zobraziť galériu (3)
Krycí manéver v podaní Talianov (Zdroj: disclose.tv)

RÍM - Nevídané veci sa diali počas nedeľňajšej noci na letisku Leonarda da Vinciho v Ríme. V sobotu tam totiž havarovalo lietadlo talianskej spoločnosti Alitalia, na druhý deň tam však už bol biely stroj, ktorý sa na ten pôvodný vôbec nepodobal.

Na letisku v talianskej metropole došlo v sobotňajších večerných hodinách k nehode lietadla. Počas pristávacieho manévru v dôsledku silného vetra zišlo z dráhy a skončilo na tráve. Šestnásť ľudí utrpelo zranenia, z toho dvaja ťažké.

V tomto čase ešte bolo jasné, komu stroj typu ATR-72 patrí, pretože na jeho trupe stál nápis "Alitalia" a taktiež na ňom nechýbali korporátne farby firmy - červená a zelená.

Aerolinky sa hanbia za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Ráno už ale tomu tak nebolo, píše rakúsky denník Die Krone. Stálo tam "odparkované" lietadlo, ktoré bolo celé biele, zafarbené boli dokonca aj okná a predné dvere. Jedinou stopou, ktorá naznačovala, že išlo o to isté lietadlo, bola rumunská vlajka aeroliniek Carpatair, ktorá ho využívala.

Aerolinky sa hanbia za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: disclose.tv)

Človek nemusí byť Einsteinom, aby sa dovtípil, čo sa Taliani týmto krokom snažili docieliť.  Chceli poukázať na to, že lietadlo nie je ich, ale patrí Rumunom, a tým pádom sa od celého incidentu dištancovali. Vôbec sa tým dokonca netaja. "Je to bežný postup, robia to tak všetky aerolinky. Nemôžeme dopustiť, aby nám Rumuni pokazili reputáciu," vysvetlil riaditeľ dopravných operácií Giancarlo Schisano.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu