Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dráma na letisku: Lietadlo zišlo kvôli vetru z dráhy, 16 zranení!

Havária lietadla spoločnosti Carpatair
Havária lietadla spoločnosti Carpatair (Zdroj: YouTube)

RÍM - Lietadlo rumunskej spoločnosti Carpatair v sobotu vo večerných hodinách zišlo na letisku Leonardo da Vinci v Ríme z pristávacej dráhy. Podľa posledných informácií sa pri tom zranilo šestnásť ľudí.

Dvaja ľudia - letuška a jeden z pasažierov - sa zranili ťažko a museli byť prevezení do nemocnice. Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na informácie talianskej tlačovej agentúry ANSA, nikto zo zranených však nie je v stave ohrozenia života.

Na palube lietadla ATR-72 bolo 46 cestujúcich a štvorčlenná posádka. Lietadlo skončilo na tráve asi 50 metrov od pristávacej dráhy pravdepodobne kvôli silnému vetru, ktorý komplikoval situáciu na rímskom letisku počas celého dňa. Stroj má poškodený podvozok.

Cestujúci na palube pre taliansku tlačovú agentúru uviedli, že po tom, čo lietadlo tvrdo pristálo na pristávacej dráhe, odrazilo sa, dostalo sa z asfaltového povrchu dráhy a mierne naklonené skončilo na tráve.

Vitaliano Turra z talianskej správy civilného letectva ENAC pre agentúru povedal, že príčiny nehody sú momentálne predmetom vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu