Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kvôli tomuto neodvysielalo rádio nachytávku Klausa: Rozhorčený email moderátorovi!

Vtip na účet Klausa Zobraziť galériu (2)
Vtip na účet Klausa (Zdroj: expres, internet)

PRAHA - Spôsob, akým si slovenský moderátor vystrelil z českého prezidenta Klausa, pripadal podľa všetkého vtipný asi len jemu. Jeho vydávanie sa za Ivana Gašparoviča rozhneval český hradný tím. Šéf tlačového odboru Radim Ochvat v tejto súvislosti zverejnil mailovú korešpondenciu s previnilcom, ktorá sa objavila na stránke portálu tn.cz.

Rozhodol sa tak preto, lebo žarty podobného charakteru si vyžadajú takú istú reakciu. "Inštitúciu prezidenta republiky by sme si mali ctiť a chrániť. Je mi ľúto, že to nechápete a myslíte si, že je vtipné stvárať podobné kúsky," reagoval Ochvat.

Moderátor sa bráni tým, že svojím výstrelkom nechcel nikomu ublížiť, že jeho relácia patrí k najsledovanejším práve kvôli podobným zábavným momentom. Hoci Ochvatovi sľúbil, že dotyčnú nahrávku nezverejní, svoje slovo nedodržal. Konverzácia medzi ním a českým prezidentom Václavom Klausom tak obletela obe susediace krajiny. Rádio Expres tvrdí, že o úniku materiálu nevedelo, a že sa tak stalo bez jeho vedomia. Vtip odsúdil aj hovorca nášho prezidenta Marek Trubač. „Slušný a rozumný človek pochopí, kedy ide o vtip a kedy o nevkus a nedôstojnosť. Toto mohol urobiť len ten, kto nemá úctu ani sám pred sebou,“ uviedol Trubač pre denník Sme.

A tu už je korešpondencia medzi Radimom Ochvatom a Andrejom Wallnerom:

Mail od Andreja Wallnera

Dobrý deň pán Ochvat, na základe nášho telefonického rozhovoru Vám zasielam záznam nachytávky, počas ktorej som bol spojený s pánom prezidentom Klausom, pričom ja som imitoval nášho prezidenta.

Cieľom nie je nič zlé sledovať. Ide vyslovene o zábavný telefón, moje vysielanie je veľmi populárne práve vďaka takýmto vtipným okamihom. Som zabávač, nie novinár.

Prosím Vás o vyjadrenie súhlasu k odvysielaniu.
Ďakujem a ostávam s pozdravom
Ing. Andrej Wallner
Rádio Expres

Odpoveď Radima Ochvata

Vtip na účet Klausa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: expres, internet)


Vážený pán inžinier,

ďakujem za Váš email. Viete, poviem vám svoj osobný názor: Mám 35 rokov a sám pochádzam z rozhlasovej brandže. Preto viem, ako rádiá žijú a čo konajú. Za tú dobu sme realizovali veľa bláznivých nápadov. Nikdy v živote by nám však nenapadlo volať do Kancelárie prezidenta republiky, chcieť sa spojiť s hlavou štátu, robiť si z neho srandu a pri tom imitovať iného prezidenta, nieto ešte hlavu štátu nášho milého suseda Slovenska.

Je od Vás milé, že mi voláte a pýtate sa na môj názor. Toto ale nie je hra, ktorú uznávam. Pevne dúfam, že si uvedomujete, o čom píšem, a že podľa toho bude vyzerať Vaše rozhodnutie.

Prajem Vám i Rádiu Expres (od ktorého ľudí sme sa kedysi v Rádiu Orion dosť veľa naučili) všetko dobré.
S pozdravom
Radim Ochvat

Wallner sa po obdržaní Ochvatovej reakcie za svoj čin ospravedlnil a prisľúbil, že rozhovor nebude odvysielaný. Rovnaké slová zazneli aj od predstaviteľov rádia, ktorým sa spomínaný rozhovor nezdal až taký vtipný, ako moderátorovi. Nahrávka sa vša aj napriek tomu dostala na verejnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu