Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Krvilačné protesty v Indii: Vrahov mladej študentky (†23) chcú obesiť!

Ľudia požadujú život za život Zobraziť galériu (4)
Ľudia požadujú život za život (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Desiatky demonštrantov sa dnes zišli pred indickým parlamentom, požadujúc trest smrti pre šiestich mužov obvinených z brutálneho znásilnenia a útoku na mladú ženu v Naí Dillí, na následky ktorého neskôr zomrela. Informovala o tom agentúra AP.

Demonštranti predviedli aj simulované obesenie obvinených, ktorí momentálne čelia pojednávaniu v zrýchlenom súdnom procese. Rodina obete dnes tiež oznámila, že sa odvolá voči rozsudku súdu pre mladistvých, ktorý hovorí, že jedného z obvinených budú súdiť ako neplnoletého, nakoľko v čase incidentu ešte nemal 18 rokov.

Protesty v Indii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Zrýchlený súd medzitým samostatne prerokúval argumenty šiestich obvinených mužov. Útok na študentku (†23) vyvolal sériu masových protestov po celej Indii. Žena podľahla ťažkým zraneniam 29. decembra v nemocnici v Singapure po dvoch týždňoch od prevozu na špecializovanú kliniku.

Z návrhu obžaloby vyplýva, že páchatelia sa 16. decembra zišli na večeri na chudobnom predmestí Naí Dillí a dohodli sa, že nájdu nejakú ženu, znásilnia ju a zabijú.

Keď obvinený Rám Singh, ktorý pracoval ako vodič školského autobusu, skončil pracovnú zmenu, vydali sa autobusom hľadať si obeť. Tou sa stala študentka medicíny so svojím priateľom, ktorí hľadali spôsob, ako sa dostať domov z okolia nákupného centra na juhu Naí Dillí, kde boli na filmovom predstavení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu