Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sadistický vrah milencov prehovoril: Banálny motív a náhodná smrť Aničky (†19)!

Mladí milenci prišli o život tesne pred maturitným plesom
Mladí milenci prišli o život tesne pred maturitným plesom (Zdroj: Tv Nova, Facebook)

PRAHA – Zabíjalo chorobné puntičkárstvo! Zbyněk (25), ktorý pred vyše dvoma týždňami obzvlášť sadistickým spôsobom pripravil o život mladých zaľúbencov Aničku (†19) a Michala (†19) z Prahy 4, po prvýkrát otvoril ústa a prezradil šokujúce detaily z osudného dňa. Dôvodom, pre ktorý maturantom uštedril desiatky rán nožom, mala byť hádka pre úplnú banálnosť, keď mladík zrejme len nezvládol svoju prehnane pedantnú povahu.

O vražde, ku ktorej došlo za dverami jedného z bytov na pražskom sídlisku, v susedných Čechách hovoria ako o jednej z najbrutálnejších. „Za posledných dvadsať rokov sme sa s podobne brutálnym zločinom nestretli,“ povedal na tlačovej besede vedúci oddelenia vrážd Josef Mareš. Motív, ktorý mladíka dohnal k tak otrasnému činu, a o ktorom sa po vyše dvoch týždňoch rozhodol po prvýkrát prehovoriť, je však ešte zarážajúcejší.

Zbyněk podľa výpovede vraždil v silnom afekte. „Potvrdil, že konflikt vznikol kvôli neporiadku. Bol pedant a nezvládol ho,“ povedal pre český denník Blesk zdroj oboznámený s prípadom. Mladý vrah býval v 4-izbovom byte spolu s Michalom a ďalšími študentmi. Domáce práce však zrejme ostávali len na ňom a v osudný deň to už nezvládol.

V byte najprv napadol Michala, ktorému uštedril desiatky rán a bodal až dovtedy, kým sa nepresvedčil, že je mŕtvy. „Bodal doňho niekoľkokrát preto, že skúšal, či už je mŕtvy,“ prezradil zdroj. Anička sa stala terčom jeho besnenia len náhodne, keď v nesprávnej chvíli vošla do izby. Začala kričať a utekať a Zbyněk ju preto ako nepohodlného svedka dobodal tiež.

Brutalitu jeho útoku policajti dokonca prirovnávajú k známemu českému masovému vrahovi Ivanovi Roubalovi, ktorý si odpykáva doživotie. Tesne po masakri v pražskom byte sa preto objavili špekulácia, že Zbyněk mladých zaľúbencov podobne, ako to robil Roubal, zviazal lanom tak, aby sa pri každom pohybe dusili. Toto však jeho výpoveď vyvrátila. „Mali iba prelepené ústa a spútané ruky lepiacou páskou,“ dodal zdroj Blesku.

Podozrivého Zbyňka zadržali po spolupráci pražských, brnianskych a zlínskych kriminalistov v stredu 9. januára v Zlíne a pražský obvodný súd už naňho uvalil väzbu. Obvinenému z dvojnásobnej vraždy hrozí v prípade potvrdenia viny súdom až 20 rokov za mrežami alebo výnimočný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu