Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brutálna vražda milencov Aničky (†19) a Michala (†19): Sadista ich umučil pred maturitným plesom!

Telá milencov našli v študentskom byte Zobraziť galériu (8)
Telá milencov našli v študentskom byte (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA – Tak brutálny prípad už dlho nepamätajú! Prahou otriasa chladnokrvná vražda milencov Aničky (†19) a Michala (†19), ktorých zohavené telá našli ešte v sobotu za dverami jedného z bytov na krčskom sídlisku. Pražským policajtom sa po štyroch dňoch podarilo dolapiť brutálneho vraha (25), ktorého útok prirovnali k činom známeho českého sériového vrahova Roubala. Ten svoje obete pred smrťou zviazal ako zvieratá a dlhé hodiny mučil, až kým naposledy vydýchli.

Celé štyri dni behal po slobode bezcitný sadista, ktorý zaľúbených tínedžerov na smrť umučil a dobodal. O dolapení nebezpečného vraha dnes informovala česká polícia, ktorá tak beštiálny prípad už dlho nepamätá. "Za posledných dvadsať rokov sme sa s podobne brutálnym zločinom nestretli," povedal na tlačovej besede vedúci oddelenia vrážd Josef Mareš.

Podrobnosti o tom, čo sa dialo za dverami pražského bytu hrôzy, nechcel komentovať. Podotkol však, že podobnú brutalitu zažil len pri vraždách Ivana Roubala. Päťnásobný vrah, ktorý si odpykáva doživotie, svoje obete zväzoval špeciálnym spôsobom tak, aby sa vlastnými pohybmi postupne dusili, pričom ich mučil.

Brutálna vražda milencov Aničky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

 

O tom, že Anička s Michalom zomreli obdobne hrozným spôsobom, svedčia aj detaily, ktoré pre český denník Blesk prezradil zdroj oboznámený s priebehom vyšetrovania. „Keď ich našli, mali obaja zviazané ruky aj nohy. Mali na sebe niekoľko desiatok bodno-rezných rán,“ opísal miesto činu. Čo bolo motívom tak otrasného činu, ukáže až vyšetrovanie, susedia tvrdia, že incidentu mala predchádzať hlučná hádka.

Zakrvavené telá mladých zaľúbencov v byte na Murgašovej ulici našli policajti, ktorých zalarmovali Aničkini rodičia. Nezvestnosť dcéry nahlásili v sobotu len pár hodín predtým, ako došlo k brutálnej vražde. Byt, v ktorom ich telá našli, údajne patril Michalovi, ktorý v ňom mal nahlásený prechodný pobyt a Anička sa u neho skrývala.

Michal na spoločnom výlete s Aničkou
Zobraziť galériu (8)
Michal na spoločnom výlete s Aničkou  (Zdroj: Facebook)

Milenci mali celý život pred sebou a na druhý svet odišli tesne pred jeho najkrajším obdobím. Obaja študovali na Gymnáziu Budějovická v Prahe, kde mali čoskoro podstúpiť skúšku dospelosti. Ich zdrvení spolužiaci pred školou zapaľujú sviečky a tragédii nemôžu uveriť. „Anička bola veľmi milé a usmievavé dievča,“ povedala pre Tv Nova jedna z jej kamarátok. Zaľúbenci sa chystali aj na maturitný ples, ktorý bude pre sobotné nešťastie zahalený smútkom.

Michal a Anička tvorili pár už dlhšie
Zobraziť galériu (8)
Michal a Anička tvorili pár už dlhšie  (Zdroj: Facebook)

Pražského vraha zadržali miestni kriminalisti v spolupráci so zlínskymi a brnenskými kolegami v stredu. Mladý útočník, ktorý nebol v minulosti trestaný sa k činu údajne priznal, no o svojom čine odmietol vypovedať. Policajti ho už obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy dvoch osôb, za čo mu hrozí 20-ročný alebo až výnimočný trest. Momentálne čaká v policajnej cele na to, ako súd rozhodne o jeho vzatí do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu