Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Sadistický vrah Aničky (†19) a Michala (†19): Umučil ich čudácky spolubývajúci?

Zakrvavené a zviazané telá milencov našli v pražskom byte Zobraziť galériu (3)
Zakrvavené a zviazané telá milencov našli v pražskom byte (Zdroj: Facebook)

PRAHA – Vraždil kvôli malichernosti? Nielen Prahou, ale aj celým Českom otriasa prípad brutálnej vraždy dvoch mladých milencov Aničky (†19) a Michala (†19), ktorých mal obzvlášť surovým spôsobom v pražskom byte umučiť neznámy mladík. Toho sa polícii podarilo vypátrať už štyri dni po otrasnom čine a okamžite putoval za mreže vyšetrovačky, kde ho vypočúvajú. Motív, ako aj presná identita sadistického vraha, zatiaľ ostáva záhadou. Ako sa však podarilo zistiť Tv Nova, má ním byť Aničkin a Michalov spolubývajúci (25), ktorý sa k nim prisťahoval len pred necelým pol rokom.

Mŕtve a zohavené telá Aničky a Michala objavili policajti v pražskom byte na sídlisku Hliny ešte minulý týždeň v sobotu (5. januára). Mali zviazané ruky aj nohy do špeciálnej polohy tak, aby sa pri každom pohybe sami dusili. Okrem toho mali na telách aj niekoľko desiatok bodných rán.

Českí policajti tak ohavný prípad už dlho nepamätajú. "Za posledných dvadsať rokov sme sa s podobne brutálnym zločinom nestretli," povedal na tlačovej besede vedúci oddelenia vrážd Josef Mareš. Podobnú brutalitu vraj Mareš zažil len pri vraždách Ivana Roubala. Päťnásobný vrah, ktorý si odpykáva doživotie, svoje obete zväzoval špeciálnym spôsobom tak, aby sa vlastnými pohybmi postupne dusili, pričom ich mučil.

 

Z pražského bytu vynášajú telá mladých obetí
Zobraziť galériu (3)
Z pražského bytu vynášajú telá mladých obetí  (Zdroj: Tv Nova)

 

Po chladnokrvnom vrahovi pražskí policajti pátrali celé štyri dni. V spolupráci so zlínskymi a brnenskými kolegami sa im ho nakoniec podarilo v stredu zadržať. Útočníkom je údajne 25-ročný mladík, ktorý sa k vražde priznal, no vypovedať odmietol. O jeho identite polícia zatiaľ neinformovala. Tv Nova sa však podarilo zistiť, že má isť o spolubývajúceho milencov, ktorý s nimi žil v pražskom byte len niekoľko mesiacov.

Mladý vrah údajne zareagoval na inzerát, v ktorom zaľúbení študenti núkali voľnú izbu. Keď ho milenci prijali, určite ich ani nenapadlo, že pol roka na to, sa im ich rozhodnutie stane osudným. Mladík vraj viedol čudácky život a zarábal si podvodmi. Na internete núkal tovar na predaj, no aj keď ho predal, nikdy ho kupcovi neodoslal.

Podľa medializovaných informácii je možné, že čudák svoje obete zavraždil pre nezhody v maličkostiach, ako napríklad upratovanie v spoločnom byte, alebo neplatenie nájmu. Ak by sa takýto motív potvrdil, vyšetrovanie už aj tak veľmi smutného prípadu, by nabralo ešte tragickejší rozmer.

Anička a Michal tvorili pár už dlhšie
Zobraziť galériu (3)
Anička a Michal tvorili pár už dlhšie  (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu