Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Náboženský vzor Indie šokuje: Znásilnená študentka nesie vinu, nebola zbožná!

Asaram Bapu je za svoje vyhlásenia ostro kritizovaný Zobraziť galériu (2)
Asaram Bapu je za svoje vyhlásenia ostro kritizovaný (Zdroj: ashram.org)

NAÍ DILLÍ - Prominentný hinduistický guru pripísal znásilnenej indickej študentke spoluvinu na brutálnom zločine, čím vyvolal vlnu pobúrenia.

 Guru Asaram Bapu podľa videonahrávky dostupnej na svojej webovej stránke v nedávnom vystúpení vyhlásil: "Ak by volala Božie meno, nazvala (útočníkov) bratmi, zovrela svoje ruky a nohy a povedala 'som bezmocná žena, vy ste moji bratia vo viere', potom by sa to nestalo."

Guru tvrdí, že študentka si za svoje nešťastie môže sama, a to už len tým, že išla s chlapcom do kina.
Zobraziť galériu (2)
Guru tvrdí, že študentka si za svoje nešťastie môže sama, a to už len tým, že išla s chlapcom do kina.  (Zdroj: ashram.org)

Noviny The Hindu kritizovali dnes Bapuovo vyjadrenie ako sexistické a mimoriadne zahanbujúce najmä preto, že pochádza od duchovného guru, ktorého mnohí prívrženci v Indii i zahraničí považujú za vzor. Denník Hindustan Times písal o "bizarnom výroku", ktorý ešte zvyšuje hanebnosť zločinu.

Studentku (23) napadli a znásilnili 16. decembra viacerí muži v autobuse v Dillí. Necelé dva týždne zraneniam podľahla. Piatich dospelých páchateľov obžalovali z vraždy a hrozí im trest smrti. Pri šiestom ešte preverujú, či je neplnoletý, ako to tvrdí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu