Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krvavá dráma v Čechách: Muž pobodal rodinu, podpálil byt a skočil z okna!

Dráma sa odohrala pred týmto domom
Dráma sa odohrala pred týmto domom (Zdroj: iDnes.cz)

MLADÁ BOLESLAV - Sídliskom v českej Mladej Boleslavy otriasla tragédia. Zatiaľ neznámy muž tam mal v jednom z panelákov najprv pobodať troch členov vlastnej rodiny, následne podpáliť byt a nakoniec spáchať samovraždu. Útočník po krvavom vyčíňaní zrejme vyskočil zo siedmeho poschodia a pád neprežil. Jeho obete skončili s ťažkými zraneniami a podľa informácii denníka iDNES ich do nemocnice previezli vrtuľníky. Polícia na mieste stále zasahuje.

Muž s nožom v ruke dnes doobeda okolo 9:00 vošiel do bytu 12-poschodového paneláka na sídlisku v Mladej Boleslavi a zaútočil na troch členov vlastnej rodiny. Čo ho viedlo ku krvavému vyčíňaniu zatiaľ nevedno. Podľa predbežných informácií útoku predchádzala hádka.

Po tom, čo pobodal troch ľudí, mal muž v byte založiť požiar, údajne podpálil uteráky v kúpeľni. Na mieste preto okrem záchranárskych vrtuľníkov museli zasahovať aj hasiči. „Podarilo sa ho (požiar, pozn. red.) dostať veľmi rýchlo pod kontrolu, ľudia v dome neboli ohrození. Horeli nejaké textílie,“ dodal Schön.

Po besnení útočník spáchal samovraždu skokom zo siedmeho poschodia, na zemi ho našli okoloidúci. „Záchranári na mieste zásahu našli jednu osobu, ktorá svojim zraneniam podľahla a ošetrili troch ťažko zranených,“ povedala hovorkyňa stredočeských záchranárov Tereza Janečková. Muž a dve ženy mali mnohopočetné bodné rany na hrudníku a bruchu. Najťažšie zranenia utrpel muž, ktorý bol uvedený do umelého spánku a letecky prepravený do střešovickej nemocnice v Prahe.

Jednu zo žien po ošetrení vrtuľník previezol do Liberca a druhú odviezla sanitka na urgentný príjem do mladoboleslavké nemocnice. Podľa polície všetci pobodaní majú viac ako 50 rokov a prípad nesúvisí s prepúšťaním amnestovaných väzňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu