Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šialený masaker: Muž (36) pobodal pred školou 22 detí a dospelého

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Najmenej 22 detí a jedného dospelého dnes dobodal pred základnou školou v Číne tridsaťšesťročný muž. O útoku informovala agentúra AP. Ide o ďalší zo série podobných incidentov z posledných rokov.

Útok v dedine Čcheng-pching v provincii Che-nan sa odohral ráno pred začiatkom vyučovania, keď žiaci prichádzali do školy. Útočník, ktorého polícia identifikovala ako miestneho dedinčana menom Min Jing-ton, bol zadržaný a teraz je v policajnej väzbe. Motív jeho činu polícia zatiaľ neoznámila.

Podľa svedkov Min najprv nožom napadol staršiu ženu, a potom útočil na žiakov, kým ho zneškodnili príslušníci ochranky. Vláda ju nechala rozmiestniť v školách a škôlkach po celej Číne, kvôli vlne útokov nožmi a ďalšími bodnými a sečnými ranami, ktoré si v posledných rokoch vyžiadali desiatky zabitých a zranených detí.

Jeden z najhorších útokov sa odohral v máji 2010 v škôlke v priemyselnom meste Chan-čung v severozápadnej Číne. Štyridsaťosemročný muž tu kuchynským sekáčikom zabil osem detí a dvoch dospelých, sám potom spáchal samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu