Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma pre dlhý rad na pošte: Pobodal Josefa a spokojne si vybral balík!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ÚSTÍ NAD LABEM/BRATISLAVA – Na pošte plnej ľudí v českom Jirkove sa odohrala krvavá dráma. Josef Holák doplatil na svoju poctivosť a pri čakaní v rade takmer prišiel o život, keď naňho zaútočil nedočkavý podnikateľ Daniel Š.

Danielovi sa zrejme rad na pošte zdal pridlhý, a preto sa rozhodol čakanie si skrátiť predbiehaním. Josefovi Holákovi, ktorý poctivo vyčkával sa to nepáčilo a podnikateľa napomenul. To však nemal robiť.

Daniel stratil nervy a na Josefa vytiahol 19-centimetrový nôž. Rozbehol sa za ním do vestibulu pošty a zasadil mu päť rán. Josef si uvedomil, že je zranený až po poslednej z nich, keď zbadal útočníka s nožom v ruke. Zatiaľ čo on bojoval o život, podnikateľ sa s kľudom na duši vrátil na poštu vyzdvihnúť balíky. Po ceste sa ešte stihol usmiať na Josefovu manželku, nasadol do auta a odišiel domov.

Podnikateľa Daniela Š. obvinili z vraždy v štádiu pokusu a držby drog, za ktoré mu hrozí 15 rokov. Útočník má toho na rováši totiž viac. Pri domovej prehliadke mu v byte našli štyri kilogramy sušeného konope s THC vyše 700 gramov.

Pred súdom sa Daniel tváril ako nevinný baránok a trval na tom, že Josef zaútočil ako prvý. Ten je voči nemu napriek konfliktu zhovievavý: „Je mi jedno koľko rokov dostane. Vôbec mi nejde o výšku trestu. Chcel by som, aby si iba uvedomil, čo tým spôsobil mne a mojej rodine“ citovala televízia Nova slová Josefa Holáka zo súdu. Súdne dokazovanie bude trvať  ešte niekoľko dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu