Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Strelec z Newtownu plánoval oveľa väčší masaker: Zabil sa, keď začul políciu!

Mladý zabijak pravdepodobne plánoval ešte niečo hrôzostrašnejšie a krvavejšie Zobraziť galériu (15)
Mladý zabijak pravdepodobne plánoval ešte niečo hrôzostrašnejšie a krvavejšie (Zdroj: TASR)

NEWTOWN - Guvernér amerického štátu Connecticut dnes informoval, že ozbrojenec v základnej škole v Newtowne spáchal samovraždu, keď počul, že sa blížia prví príslušníci polície. To značí, že v Newtowne mohlo dôjsť k ešte oveľa väčšiemu nešťastiu, než aké tamojšiu školu postihlo.


Mesto Newtown v štáte Connecticut sa len veľmi pomaly spamätáva z tragédie, keď miestny mladík zastrelil v základnej škole 20 detí vo veku šesť až sedem rokov a šesť zamestnankýň školy, vrátane riaditeľky, ktorá sa ho snažila zastaviť. Po čine spáchal samovraždu.

Slová guvernéra Dannela Malloya v televízii ABC svedčia o tom, že Adam Lanza (†20) možno plánoval ešte krvavejší masaker, konštatuje agentúra AP. Podľa Malloya ozbrojenec v piatok pomocou zbrane prenikol do budovy, aby spáchal najkrvavejší masaker na školopovinných deťoch v dejinách USA.
 

Tieto milé tváre už vďaka vyčíňaniu Adama Lanzu svet nikdy neuvidí
Zobraziť galériu (15)
Tieto milé tváre už vďaka vyčíňaniu Adama Lanzu svet nikdy neuvidí  (Zdroj: sita, internet)


Americký denník Los Angeles Times s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovateľom napísal, že Adam Lanza sa pokúsil kúpiť len niekoľko dní pred streľbou "dlhú pušku" v miestnom obchode. Bol ale odmietnutý, pretože nechcel čakať na nevyhnutné, 14 dní trvajúce preverovanie. Zbrane, ktoré pri streľbe použil, patrili jeho matke Nancy, ktorú jej priatelia opisovali ako milovníčku strelných zbraní.

Tých mala podľa dostupných informácií päť. Všetky zrejme získala legálne a mala na ne povolenie. Adam Lanza si z nich vzal tri - pušku Bushmaster .223 a dve pištole typu Glock a Sig Sauer.
 

Chcú zákaz voľného predaja "útočných pušiek"


Na jednom z nadchádzajúcich zasadnutí amerického Kongresu bude predložený návrh na zákaz voľného predaja takzvaných útočných pušiek v Spojených štátoch. Oznámila to dnes podľa miestnych médií senátorka Dianne Feinsteinová. "Predložím Senátu návrh zákona, ktorým by sa zakázali útočné pušky. Rovnaký text bude predložený Snemovni reprezentantov," povedala demokratická senátorka v rozhovore pre americkú televíznu stanicu NBC.
 

Matka Adama Nancy Lanzová zbrane milovala. Je to jeden z dôvodov obrovského nešťastia v Newtowne?
Zobraziť galériu (15)
Matka Adama Nancy Lanzová zbrane milovala. Je to jeden z dôvodov obrovského nešťastia v Newtowne?  (Zdroj: internet)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu