Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Deti, ktoré prežili streľbu, sa budú učiť v náhradnej škole

Deti, ktoré prežili streľbu, sa budú učiť v náhradnej škole
Deti, ktoré prežili streľbu, sa budú učiť v náhradnej škole (Zdroj: SITA)

NEWTOWN - Masový vrah Adam Lanza si na svoje piatkové vyčíňanie v základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut, kde zabil 26 ľudí a potom spáchal samovraždu, zobral stovky nábojov. Uviedol to v nedeľu na tlačovej konferencii hovorca miestnej polície Paul Vance.

Lanza podľa neho zabil väčšinu obetí poloautomatickou puškou Bushmaster AR-15, ale zastrelil sa ručnou strelnou zbraňou. Do školy si priniesol dve ručné zbrane - desaťmilimetrový Glock a desaťmilimetrový Sig Sauer. Ďalšiu zbraň, brokovnicu, nechal v zaparkovanom aute, povedal Vance. Zaobstaral si niekoľko zásobníkov obsahujúcich po 30 nábojov, doplnil.

Miestne úrady cez víkend rozhodli, že deti, ktoré prežili streľbu, sa nevrátia na miesto masakry a budú chodiť do neďalekej školy. Je ich 436 a mali by sa učiť v nepoužívanej škole v asi 11 kilometrov vzdialenom meste Monroe. Kedy sa tak stane, ešte nie je známe.

Zatiaľ sa nerozhodlo, či v Sandy Hook Elementary School v Newtowne sa bude ešte niekedy vyučovať. Všetkých sedem štátnych škôl, ktoré navštevuje viac ako 5100 žiakov, rovnako ako súkromné školy v okrese však dnes zostanú zatvorené.

Do Newtownu pricestoval v nedeľu krátko pred polnocou SEČ americký prezident Barack Obama, ktorý sa stretne s príbuznými obetí a záchranármi a zúčastní sa na bohoslužbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu