Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Špekulácie o motívoch masakry v škole: Tajný projekt CIA, testovala počítačovú hru na deťoch!

Adam Lanza aj jeho matka Nancy pri masakre zomreli. Zobraziť galériu (2)
Adam Lanza aj jeho matka Nancy pri masakre zomreli. (Zdroj: abc news, wikipedia, topky.sk)

NEWTOWN - Prípad šialeného strelca Adama Lanzu (†20), ktorý v piatok zastrelil v základnej škole v americkom meste Newtown 20 detí a šesť dospelých, sa zamotáva. Internetom začínajú kolovať konšpiračné teórie, ktoré hlásajú, že nič nemusí byť také, aké sa javilo na prvý pohľad.

Podľa niektorých portálov nešlo o zlyhanie labilného jedinca, ale pozadie masakry je oveľa tajomnejšie a komplikovanejšie. Ukazuje sa, že matka vraha Nancy Champion Lanzová (†52) nebola učiteľkou v onej škole, ako tvrdili prvé správy, ale bola psychoanalytičkou CIA. Tak isto sa vraj najprv hovorilo o dvoch strelcoch, ale tieto informácie sú teraz popierané. Niektorí tak dospeli k záveru, že obete streľby mohli jednoducho doplatiť na boj medzi americkou armádou a spravodajskými službami. Tak ako to  údajne vyplýva zo zistení ruskej rozviedky (FSB).

Adam Lanza zaútočil na základnú školu Sandy Hookovej v oblasti, ktorá je známa ako "getto hedžových fondov", jedným z najbohatších v USA. Zabil zamestnancov školy a celú triedu detí, o ktorej sa ruskí experti domnievajú, že bola súčasťou "experimentu" DARPA (Defense Advanced Research Project Agency), na ktorý dohliadala jeho matka. Malo ísť o vývoj videohry Dangereous Waters so simulátorom podmorského lovu ponoriek slúžiacej na ovplyvňovanie detských myslí.

Aj keď pôvodné americké správy tvrdili, že Nancy Lanzová bola učiteľkou, ruská správa tvrdí, že informácia nie je pravdivá, čo bolo aj potvrdené miestnymi školskými úradmi. Záznamy ruskej rozviedky o Lanzovej hovoria, že žila väčšinu života v Massachusetts a New Hampshire, a že zbrane použité pri masakre, ktoré jej údajne patrili, sú štandardnými zbraňami CIA. Ďalej americké správy uvádzajú, že jej brata, Jamesa Championa, bývalého policajného úradníka v súčasnosti vypočúva FBI.

Podľa FSB by mohla byť masakra "veľmi dobre pomstou" po tom, čo zlyhalo masové strieľanie v Portlande v Oregone začiatkom minulého týždňa. Údajne išlo o prebiehajúcu vojnu medzi frakciami lojálnymi prezidentovi Obamovi a ľuďmi spätými s americkou armádou a spravodajskými službami. Je to údajne daň na americkej verejnosti. Portál infowars.com však tvrdí, že tá sa nikdy nedozvie pravdu, keďže správy sú "menené a cenzurované", aby boli chránení tí, ktorí nesú skutočnú vinu.

O tom, že útok nebol iba náhlym skratom duševne chorého mladíka, ale vopred pripraveným útokom by mohlo svedčiť aj internetové varovanie, ktoré sa objavilo deň pred masakrou na stránke 4chan. Užívateľ s nickom iKTatjYX napísal: "V piatok sa zabijem a bude to v správach, sledujte ich o 9 h ráno." Ťažko však overiť, či ide o podvrh alebo je odkaz pravdivý.

Užívateľ ešte uviedol, že je z Connecticatu a viac už nemôže povedať. Navyše k svojej správe pridal aj záber z masakry v Columbine.
Zobraziť galériu (2)
Užívateľ ešte uviedol, že je z Connecticatu a viac už nemôže povedať. Navyše k svojej správe pridal aj záber z masakry v Columbine.  (Zdroj: int)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu