Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Českí inšpektori varujú: V slovenských potravinách našli živé červy a vajíčka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia varovala pred ďalšími nebezpečnými potravinami - balenými mandľami a orechami, v ktorých jej inšpektori zistili prítomnosť živých červov, vajíčok a pavučín.

Informácia sa objavila v sobotu na internetovej stránke www.potravinynapranyri.cz. V balení orechov MIX DeLux spoločnosti Encinger so sídlom v Bratislave inšpektori našli živých škodcov, vajíčka a pavučiny. Všetko sa našlo vo vzorke zo šarže L 71200138D  s dátumom minimálnej trvanlivosti 26/03/2013 odobratej 4. decembra.

Živé červy, vajíčka a pavučiny sa našli aj v balených mandliach,  ktoré dováža z USA spoločnosť IBK Trade so sídlom v Hornej Cerekvi v okrese Pelhřimov v českom kraji Vysočina. Všetky tieto produkty sa našli v libereckom obchode siete Globus.

V uplynulých dňoch sa na rovnakej webovej adrese objavilo varovanie pred konzumáciou viacerých ďalších potravín, vrátane napríklad sušených datlí importovaných z Alžírska a ponúkaných v obchodnej siete Tesco ČR alebo  pizze so šunkou, slaninou, syrom a olivovým olejom dovezenej zo Španielska a ponúkanej v obchodnej sieti Ahold ČR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu