Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rekord v ríši zvierat: Levica porodila osem mláďat!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HARARE - Levica z národného parku v Zimbabwe priviedla na svet naraz rekordných osem mláďat, a to napriek tomu, že jej v čase oplodnenia dávali antikoncepciu. Oznámili to dnes zimbabwianske štátne noviny The Herald.

"Toto sa nestalo nikdy v histórii levov nikde na svete. Je to skutočne svetový rekord," konštatovala Hillary Madzikandová, šéfka vedeckého oddelenia správy národných parkov Zimbabwe.

Zdôraznila pritom, že samice levov naraz vrhnú zvyčajne len dve mláďatá, zatiaľ čo štyri už možno považovať za mimoriadnu udalosť.

Levica Pasha z turistami vyhľadávaného parku Lion and Cheetah neďaleko zimbabwianskej metropoly Harare porodila už 4. novembra. Predstavitelia parku však o tom informovali až tento týždeň.

Už začiatkom tohto roku Pasha vrhla dve mladé a chovatelia jej okamžite po pôrode nasadili antikoncepciu, ktorá však zjavne nezabránila ďalšiemu oplodneniu.

Levica je po pôrode "osmorčiat" oslabená a zamestnanci parku kŕmia mláďatá mliekom z fľaše, aby ju odbremenili od materských povinností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu