Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma v českej zoo: Tiger napadol mladíka a chcel ho odniesť v tlame!

Ilustračné foto Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIBEREC - Biely tiger napadol dnes po ôsmej hodine ráno v libereckej zoo ošetrovateľa a potom sa asi hodinu voľne pohyboval po areáli záhrady. V zoo v tej dobe bolo niekoľko dospelých a dve desiatky detí, povedala krajská policajná hovorkyňa Ludmila Knopová. Nikomu z návštevníkov sa nič nestalo.

Asi dvadsaťročný ošetrovateľ má poranenú hlavu a chrbát. "Je mimo ohrozenia života," uviedla krajská hovorkyňa záchrannej služby Lenka Markovičová. Posádka záchranky so zraneným musela čakať zavretá v klietke, kým sa podarilo tigra odchytiť. Pred desiatou hodinou ho odviezla na libereckú traumatológiu.

"Okrem mladíka poranil aj dve ošetrovateľky, keď sa snažili mladíkovi pomôcť, tiger ho údajne držal v papuli. Ženy búchali do mreží a dokonca vraj tigra udreli po hlave vedrom, tým mladíkovi zrejme zachránili život," popísal udalosť riaditeľ libereckých záchranárov Stanislav Mackovík pre portál tn.cz.

 "Zoologická záhrada bola počas udalosti uzavretá, nikto z návštevníkov nebol v žiadnom bezprostrednom ohrození," povedal hovorca zoo Ivan Langr.

Sedemročný samec Paris by mal byť v poriadku. "Tiger bol zneškodnený uspávacou strelou," uviedla Knopová. Podľa Langra v zoo zatiaľ nevedia, ako sa nešťastie prihodilo. "V týchto chvíľach začína dôkladné vyšetrovanie, ako k celej udalosti došlo, kto bol jej vinníkom," uviedol hovorca zoo.

V pavilóne šeliem v libereckej zoo sa jedno nešťastie, v ktorom ale nefiguroval človek, stalo pred tromi rokmi. Levy Sultán a Elsa si pri rutinnom vypúšťaní šeliem z ubikácií sami otvorili bezpečnostné spúšťacie dvierka a prenikli do vonkajšej expozície, kde už bola biela tigrica Isabella. Tigricu tam smrteľne zranili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu