Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rodina Rezešovej obetí si najala právnika: Náhrada škody 100 miliónov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

KARÁCSOND – Príbuzní obetí budú zrejme prostredníctvom súdneho sporu žiadať od Evy Varholíkovej Rezešovej (35) odškodnenie vo výške hoci aj sto miliónov forintov (354 899,39 eur) po tom, čo odmietli finančnú podporu od slovenskej rodiny miliardárov.

Podľa informácií maďarského Blikku, matka Evy Varholíkovej Rezešovej poverila svojho právnika aby nadviazal kontakt s pozostalými. Tí však odmietli mimosúdne vyrovnanie. Rozhodli sa radšej cez právnika, cestou súdneho sporu, získať finančnú podporu pre uľahčenie života bez živiteľov rodín.

„Prostredníctvom starostu sme sa snažili nadviazať komunikáciu s príbuznými. Neponúkame vyrovnanie, ale náhradu, čo znamená, že môj klient chcel bez ohľadu na výsledok trestného konania, rodinu podporovať,“ povedal M. Tóth Gábor. Právnik dodal, že starosta mu neskôr odkázal, že rodina si najala právneho zástupcu, ktorý už urobí potrebné kroky.

Evu jej matka (vpravo) pravideľne navštevuje z budapeštianskeho luxusného bytu
Zobraziť galériu (2)
Evu jej matka (vpravo) pravideľne navštevuje z budapeštianskeho luxusného bytu  (Zdroj: blikk.hu)


Blikk oslovil právneho experta Dr. Petra Kamarása, aby zistil, o akú výšku náhrady škody by  rodina po strašnej tragédii mohla žiadať. „Výška náhrady závisí od veku zosnulého, počet osôb na nich závislých, finančnú situáciu a povahe zločinu, ako takom. Udalosť síce poznám len prostredníctvom tlače, ale môžem povedať, že suma pre smútiacich by mohla predstavovať desiatky miliónov forintov na jednu osobu,“ dodal právnik.

Medzičasom si hlava rodiny priemyselných miliardárov, Evina matka, prenajala luxusný apartmán v Budapešti s cieľom, že tu by mohla jej dcéra odkrútiť domáce väzenie, kým sa prípad právoplatne neskončí. V súčasnosti byt slúži hlavne ako prechodné bydlisko pre návštevy, ktoré tak nemusia denne dochádzať zo Slovenska.

Eva Varholíková Rezešová pod vplyvom alkoholu a narkotík dňa 21. augusta na diaľnici M3 na 44 km úseku narazila so svojim  BMW do zadnej časti osobného auta Fiat Punto jazdiaceho podľa dopravných predpisov. Traja cestujúci zhoreli vo vraku, ďalšia žena podľahla zraneniam po prevoze do nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu