Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Štedrý večer strávi Rezešová za mrežami: Väzbu jej predĺžia na neurčito!

Eva Rezešová
Eva Rezešová (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ – Nespolupracuje! Proces s dcérou slovenského magnáta Evou Varholíkovou-Rezešovou (35), ktorá v maďarskej väznici sedí za smrť štyroch ľudí, sa ťahá už niekoľko mesiacov a ešte stále nie je na konci. O jej ďalšom osude mal súd rozhodovať presne deň pred Vianocami, prokuratúra sa však rozhodla, že už aj tak dosť zdĺhavé vyšetrovanie predĺži na neurčito. Informoval o tom denník Plus jeden deň.

Rezešová sedí v budapeštianskej vyšetrovačke už od 21. augusta, a vyzerá to tak, že ešte aj dlho bude. Maďarská prokuratúra totiž v pondelok predložila súdu návrh na predĺženie väzby na neurčito. Dôvodom je stále neuzavreté vyšetrovanie, ktoré komplikuje psychický stav dcéry jednej z obetí, ktorá doteraz nebola schopná vypovedať, ale aj to, že Rezešová stále odmieta spolupracovať.

V septembri Okresný súd v Budapešti rozhodol, že vo väzbe zostane do 23. decembra, návrh prokuratúry ju však môže predĺžiť o niekoľko mesiacov. „Súd dostal od prokuratúry žiadosť predĺžiť väzbu o ďalšie dva mesiace. Na prelome januára a februára by už mali byť výsledky z vyšetrovania kompletne spracované,“ povedala hovorkyňa maďarskej polície Andrea Belitza Beluzsarné.

To, že Vianoce prominentná dcéra strávi za mrežami, je už tak viac než isté. Príbuzní za Evou do budapeštianskej väznice chodia pravidelne a dokonca aj nad rámec dovolených návštev. Podľa maďarského právnika Györgyho Aratóa s takýmito výhodami prokuratúra súhlasí len vo výnimočných prípadoch. Na Štedrý deň môžu blízki Eve do väzenia poslať dva darčeky – jedlo, oblečenie alebo kozmetiku.

Tragická nehoda sa stala 21. augusta 2012 skoro ráno na diaľnici M3 smerom na Budapešť. Košičanka Eva Varholíková-Rezešová za volantom svojho BMW zrejme zaspala a narazila zozadu do Fiatu Punto. Auto vrazilo do zvodidiel a okamžite vzbĺklo. Vo vraku zhoreli traja ľudia, štvrtej žene sa podarilo z auta vyjsť, s vážnymi popáleninami skončila v nemocnici, kde však neskôr zraneniam podľahla. Vo fiatke sa viezli dve sestry a ich manželia. BMW skončilo prevrátené na streche. Podľa maďarskej polície Eva V. nabúrala pod vplyvom alkoholu a možno aj drog.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu