Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prvá náplasť pozostalým Rezešovej obetí: Dostali 17 tisíc, chcú však 8-krát viac

Peniaze údajne poslala Rezešovej matka
Peniaze údajne poslala Rezešovej matka (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ – Štyri ľudské životy nič nenahradí. Podľa informácií maďarského denníka Blikk, na účtoch pozostalých po obetiach šialenej jazdy Evy Varholíkovej-Rezešovej (35) pribudlo 5 miliónov forintov (asi 17 tisíc eur). Tie im mala zaslať Rezešovej matka, ktorá sa o prvej náplasti na bolesť dvoch rodín radila s právnikom. Nejde však o odškodné, to totiž pozostalí žiadajú niekoľkonásobne vyššie. Má ísť len o príspevok na pohreby, ktoré sa koncom septembra konali v rodnej obci Karácsond.

„Čo viem, tak rodina od Rezešovcov dostala 5 miliónov (približne 17 tisíc eur, pozn. red.), to však ešte nie je odškodné. Chceli viac, ale toľko zatiaľ nedostali,“ povedal obyvateľ Karácsondu, ktorý býva neďaleko jednej z rodín. Pozostalí podľa neho od milionárskeho klanu Rezešovcov žiadajú 40 miliónov forintov (takmer 138 tisíc eur), čo je až 8-krát viac, ako im nedávno na účte pribudlo.

Záležitosti okolo „bolestného“ vybavuje Rezešovej matka Eva, ktorá sa o jeho výške radila s právnikom. Presná výška sumy celkového odškodného ešte nie je definitívna. Prvý príspevok vo výške 17 tisíc potvrdil aj Rezešovej advokát. „Suma je správna, ale keďže v súčasnosti rokujeme s právnymi zástupcami pozostalých, nebudem sa k tomu bližšie vyjadrovať,“ povedal Tóth M. Gábor. Dodal, že náhrada škody doteraz vyplatená nebola, pozostalým však bola poskytnutá kompenzácia.

O Rezešovej ďalšom osude sa malo rozhodovať už deň pred Vianocami, prokuratúra sa však rozhodla, že už aj tak dosť zdĺhavé vyšetrovanie predĺži na neurčito. Dôvodom má byť stále neuzavreté vyšetrovanie, ktoré komplikuje psychický stav dcéry jednej z obetí, ktorá doteraz nebola schopná vypovedať, ale aj to, že Rezešová stále odmieta spolupracovať.

Tragická nehoda sa stala 21. augusta 2012 skoro ráno na diaľnici M3 smerom na Budapešť. Košičanka Eva Varholíková-Rezešová za volantom svojho BMW zrejme zaspala a narazila zozadu do Fiatu Punto. Auto vrazilo do zvodidiel a okamžite vzbĺklo. Vo vraku zhoreli traja ľudia, štvrtej žene sa podarilo z auta vyjsť, s vážnymi popáleninami skončila v nemocnici, kde však neskôr zraneniam podľahla. Vo fiatke sa viezli dve sestry a ich manželia. BMW skončilo prevrátené na streche. Podľa maďarskej polície Eva V. nabúrala pod vplyvom alkoholu a možno aj drog.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu