Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Opozičný líder popiera tvrdenia, že plánoval zosadiť Putina

Sergej Udaľcov
Sergej Udaľcov (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia v pondelok predvolali na výsluch jedného z popredných predstaviteľov tamojšej opozície, ktorý údajne plánoval so zahraničnou podporou zosadiť prezidenta Vladimira Putina.

Líder protikapitalistického Ľavicového frontu Sergej Udaľcov má podať vysvetlenie po tom, ako štátom kontrolovaný televízny kanál NTV v piatok odvysielal film, podľa ktorého mal v úmysle prevziať moc, a to v spolupráci s istým gruzínskym zákonodarcom a bývalým prezidentom Moskovskej banky Andrejom Borodinom žijúcim v britskom exile. Tvorcovia navyše tvrdia, že opozičný politik uvažoval nad útokom pomocou najatých čečenských militantov.

Udaľcov na zverejnené tvrdenia reagoval slovami, že ide o "blúznenie nejakého šialenca", pričom vyjadril presvedčenie, že vzhľadom na prísny dohľad by museli byť akékoľvek nelegálne aktivity z jeho strany odhalené. Poslanci Putinovej strany Jednotné Rusko však požiadali Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, aby informácie z filmu preveril. Ako uviedol Udaľcov pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy, na výsluch sa má dostaviť v stredu o 15:00 (13:00 SELČ).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu