Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zadržali ďalšieho podozrivého zo spiknutia proti Putinovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruské orgány vyšetrujúce údajný plán zosadiť prezidenta Vladimira Putina prostredníctvom masových nepokojov v pondelok oznámili, že v tejto veci zadržali ďalšieho podozrivého.

Opozičný aktivista Leonid Razvozžajev, ktorý je členom protikapitalistického Ľavicového frontu, sa podľa vyšetrovateľov prišiel v nedeľu sám vydať do ich rúk, pričom sa priznal k obvineniam. Vyšetrovanie sa začalo minulý týždeň po tom, ako jeden z prokremeľských televíznych kanálov odvysielal film namierený proti vodcovi tejto radikálnej organizácie Sergejovi Udaľcovovi.

Ten je zároveň hlavným podozrivým a momentálne má zakázané vycestovať z krajiny. Vyšetrovatelia už vzniesli obvinenia voči Udaľcovovmu spolupracovníkovi Konstantinovi Lebedevovi, ktorého umiestnili do väzby.

Razvozžajev pôsobí v ruskom parlamente ako asistent poslanca Iľju Ponomareva, člena opozičnej strany Spravodlivé Rusko. Minulý týždeň prostredníctvom internetovej siete oznámil, že sa rozhodol ukryť, zatiaľ čo Ponomarev v sobotu vyhlásil, že jeho asistenta "uniesli" v ukrajinskom Kyjeve, kde požiadal o priznanie štatútu utečenca.

Internetový portál LifeNews v pondelok zverejnil videozábery, kde policajti Razvozžajeva po zadržaní vedú do auta. Aktivista na prítomných novinárov kričí, že ho "ukradli z Ukrajiny" a dva dni ho "mučili".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu