Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Cigareta a mobil nejdú dokopy: Maria vyhodila špak a spadla z útesu!

Maria spadla z tohto útesu
Maria spadla z tohto útesu (Zdroj: gadailynews.com)

ANCHORAGE - Emeskovanie počas šoférovania je nebezpečné. Esemeskovanie počas chôdze je zrejme ešte nebezpečnejšie. Na malú nepozornosť tvrdo doplatila Američanka, ktorá sa vracala domov z práce cestou vedúcou pozdĺž útesu. V snahe vyhodiť ohorok cigarety však zašla príliš blízko k okraju skaly a zrútila sa dolu.

Bolo 17. septembra podvečer a Maria Pestrikoffová kráčala popri skalách neďaleko mesta Kodiak na Aljaške. Fajčila a zároveň písala sms správu. O pár minút neskôr pristúpila k útesu, aby vyhodila opalok. V rovnakej chvíli však odosielala esemesku, takže nevenovala prílišnú pozornosť tomu, ako blízko k okraju vlastne je. A to ju takmer stálo život. Pošmykla sa totiž na mokrej tráve a zrútila sa z výšky osemnástich metrov.

"Uviazla medzi balvanmi a zúfalo kričala o pomoc. Bolo vidno, že veľmi trpí," povedal Anthony Burke, ktorý išiel okolo a začul volanie bezmocnej ženy. Okamžite privolal záchranárov, ktorí sa zlanili dolu k Marii a potom ju pomocou nosidiel vytiahli hore. Akcia musela prebehnúť rýchlo, pretože hladina mora kvôli prílivu nebezpečne stúpala.

Maria utrpela početné zranenia, z ktorých sa momentálne lieči v nemocnici v hlavnom meste Anchorage. Nabudúce si určite dobre rozmyslí, kde bude zahasovať cigaretu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu