Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rezešová zostáva vo väzení do Vianoc: Na zhorený Fiat sa vraj lepila zozadu 10 kilometrov!

Rezešová sa vraj vodičovi fiatu mstila za pomalú jazdu
Rezešová sa vraj vodičovi fiatu mstila za pomalú jazdu (Zdroj: Miro Vacula)

BUDAPEŠŤ - Okolnosti nehody Evy Varholíkovej-Rezešovej (35), po ktorej prišli na diaľnici M3 o život štyria ľudia, naberajú ešte hrozivejší rozmer. Maďarský denník Blikk prišiel s informáciou z radov polície o svedkovi, ktorý všetko videl na vlastné oči. Kamionista mal uviesť, že milionárka sa snažila svojou bláznivou jazdou potrestať vodiča Fiata za to, že ju brzdil pri predbiehaní.

Anonymný policajný zdroj pre denník Blikk popísal výpoveď šoféra kamióna veľmi realisticky. Rezešová sa približne desať kilometrov od nehody dostala za Fiat, ktorý predbiehal dva nákladiaky, ibaže bol pomalší ako Slovenka, ktorá sa rútila vysokou rýchlosťou. To ju malo natoľko rozhnevať, že aj po zaradení Fiatu do pomalšieho pruhu, ho na svojom BMW začala prenasledovať, naháňať a tým ho chcela vytrestať. Kilometre sa na neho neustále lepila a tlačila, až kým neprišlo k nehode. Podľa kamionistu bolo iba otázkou času, kedy sa stane nešťastie.

Vyšetrovatelia na základe uvedeného zvažujú, že by zadržanú slovenskú vodičku obvinili z podstatne ťažšieho zločinu - zámerného zabitia. V takom prípade by po preukázaní zámeru hrozil vinníčke podstatne vyšší trest. Polícia teraz hľadá ďalších vodičov kamiónov, aby si tieto tvrdenia overila, píše Blikk. Podľa nej stále prebieha vyšetrovanie a hoci od nehody uplynuli už tri týždne, neustále sa čaká na znalecké posudky a toxikologické testy. Po tragédii sa však v jej aute našla načatá fľaša vodky, v krvi jej namerali 1,5 promile a stopy po opiátoch.

Po utorňajšom rozhodnutí Okresného súdu v Budapešti zostáva Rezešová vo väzbe až do 23. decembra. Presunutie procesu na Slovensko by bolo podľa jej advokáta pre ňu nevýhodné, keďže tu by ju čakal vyšší trest. V Maďarsku jej za smrť štyroch ľudí hrozí 5 až 10-ročný pobyt za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu