Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mladík ohrozoval zbraňou políciu: Nasadili zásahovú jednotku

PRAHA - Agresívny mladík ohrozoval dnes nad ránom v pražskej štvrti Košíře policajtov s pištoľou v ruke, potom sa zabarikádoval v dome s ďalším mužom. Na miesto boli privolaní vyjednávači, nakoniec ho zdržala zásahová jednotka, uviedla pre agentúru Mediafax policajná hovorkyňa Jana Rösslerová.

Do ulice Pod Kotlářkou v Prahe-5 vyrážali podľa hovorkyne najprv záchranári. "Dvadsaťšesťročný mladík si sám privolal záchrannú službu s tým, že sa chce odviezť do nemocnice. Keď ich však začal napádať, privolali si na pomoc policajtov," spresnila Mediafaxu hovorkyňa.

Pravdepodobne opitý mladík však na policajnú hliadku vytiahol pištoľ, potom utiekol do domu a zabarikádoval sa v byte. "Tam s ním bol jeho známy, 29-ročný muž," dodala Rösslerová.

Na miesto boli privolaní dvaja vyjednávači a zásahová jednotka. "S vyjednávačmi mladík najskôr hovoril, ale nakoniec musela zakročiť zásahová jednotka, ktorá mladíka zadržala," vysvetlila hovorkyňa.

Podľa zistenia agentúry Mediafax na mieste predchádzalo zákroku zásahovej jednotky vypnutie osvetlenia v okolí domu. Ozbrojenci využili moment prekvapenia a mladíka zadržali. "Pri zákroku nebol nikto zranený," ukončila Rösslerová.

Záchranári za policajnej asistencie mladíka previezli do psychiatrickej liečebne v pražských Bohuniciach. Policajti prípad naďalej vyšetrujú, poznamenala tlačová agentúra Mediafax.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu