Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poľovník našiel v lese ľudské pozostatky: Údajne má ísť o uneseného advokáta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Na sklonku júla unesený viedenský advokát Erich Rebasso sa zrejme stal obeťou hrdelného zločinu. Pravdepodobne jeho zakopané telesné pozostatky objavil dnes náhodou poľovník v lese neďaleko Königstettenu v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

Ako vyplýva z informácií, ktoré sa podarilo získať rakúskej tlačovej agentúre APA, vek mŕtveho muža, i jeho odev výrazným spôsobom naznačujú, že ide o nezvestného advokáta. Identitu obete definitívne potvrdí však až porovnanie vzoriek DNA, zrejme už v piatok.

Rebassa, ktorý sa špecializoval na hospodárske právo, prepadli asi dvaja muži v jednej z garáží v centre rakúskej metropoly 27. júla. Odvtedy bol advokát, ktorý sa vtedy vybral služobne na juh Dolného Rakúska, nezvestný. Jeho Mercedes 300 GD objavila policajná patrola v utorok 31. júla na parkovisku pred nákupným centrom vo viedenskej štvrti Simmering.

Kriminalistom pomohli pri rekonštrukcii udalostí v garáží zábery bezpečnostných kamier, ktoré zachytili advokáta smerujúceho k vozidlu a len o krátky čas neskôr jeho vozidlo odchádzajúce z garáže s iným mužom za volantom. Mobilný telefón obete páchatelia vypli už krátko po čine, takže necelú hodinu po únose bol už nedostupný a nezamerateľný.

Zo zločinu sú dôvodne podozriví dvaja Rusi, ktorí mali vo Viedni prenajať iné vozidlo použité pri únose. V utorok túto dvojicu zadržali v Moskve, kde už niekoľko dní pracujú aj zamestnanci rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu. Vyšetrovatelia od začiatku predpokladali, že pozadie kauzy súvisí s Ruskom, kde mal Rebasso značné množstvo klientov. Jeho meno sa pred rokmi objavilo aj v jednom prípade podvodu, v rámci ktorého prišli v Rusku mnohí súkromní investori o veľké sumy peňazí. On sám v ňom nefiguroval a s cieľom rozptýliť akékoľvek pochybnosti podal na seba v Rakúsku trestné oznámenie. Vyšetrovanie jeho osoby po čase pozastavili, čo však nezastavilo tok hrozieb do jeho kancelárie.

Iba pred dvoma dňami sa v médiách objavila informácia, že krátko po únose dostali blízki advokáta požiadavku na zaplatenie pol milióna eur výkupného za uneseného. Malo sa tak stať prostredníctvom elektronickej pošty s prísľubom, že po uhradení sumy bude Rebasso prepustený. Rodina sa chcela presvedčiť, či ide naozaj o únoscov, preto im adresovala otázky, ktoré mohol zodpovedať iba advokát, ak je ešte nažive. Žiadne peniaze však neuhradili. Zatiaľ nie je jasné, či spomínaný email zaslali skutoční páchatelia alebo ktosi, kto sa chcel na prípade obohatiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu