Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

To tu ešte nebolo: Najpotetovanejší Čech chce kandidovať na prezidenta!

Kontroverzný umelec Vladimír Franz je známy tým, že je najpotetovanejším človekom v Čechách Zobraziť galériu (6)
Kontroverzný umelec Vladimír Franz je známy tým, že je najpotetovanejším človekom v Čechách (Zdroj: Facebook, )

PRAHA – Česko má nového horúceho kandidáta na prezidentské kreslo! Je ním kontroverzný umelec Vladimír Franz, ktorý je známy tetovaniami, ktoré mu pokrývajú takmer celé telo vrátane tváre. V internetovej ankete dokonca predbehol osobnosti ako Miloš Zeman či Jan Fischer a stal sa tak druhým najobľúbenejším kandidátom!

Na Facebooku vznikla pred niekoľkými dňami stránka s názvom „Vladímir Franz prezidentom“, na ktorej každým dňom pribúda viac a viac fanúšikov. Spočiatku zrejme išlo len o pokus vyjadriť poctu známemu profesorovi a umelcovi, no po tom, ako sa o stránke dozvedel samotný Vladimír, prezidentská kandidatúra začala naberať reálne kontúry.

Franzovi facebookoví priaznivci svoje odhodlanie myslia vážne a nevšedného umelca v kandidatúre naplno podporujú. „Na hrad!“ píše jeden z fanúšikov. „U nás v krčme už dávam podpisovať oficiálne listy,“ dopĺňa ho odhodlaný stúpenec. Ani neobyčajný vzhľad Vladimíra Franza ich neodrádza, skôr naopak. „Prečo nie, nezáleží ako človek vyzerá, ale aké má srdce,“ dodáva ďalší.

 

To tu ešte nebolo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, )

 

Prostredníctvom stránky, ktorá ma v súčasnosti už vyše 6500 priaznivcov, Vladimír Franz oznámil, že bude o prezidentské kreslo skutočne bojovať a zverejnil podpisovú petíciu, ktorú si fanúšikovia môžu stiahnuť na webe. Rozbehol sa tak skutočný boj, v ktorom bude Vladimír konkurovať osobnostiam ako Miloš Zeman alebo Karel Schwarzenberg.

Jeho šance však podľa prieskumu nie sú najmenšie. Výsledky ankety, ktorú zverejnil jeden český portál prekvapili nejdeného Čecha. Vladimír Franz v nej totiž 17 percentami predbehol už spomínaného Miloša Zemana (6%) a dokonca aj Jana Fischera (8%). Kontroverzný umelec si tak získal srdce nejedného českého občana, ktorých zrejme priťahuje aj Vladimírov nevídaný vzhľad. Potetovaná tvár, ale aj takmer celé telo, by mohli byť pre Českú republiku v prípade jeho víťazstva dobrou reklamou.

 

To tu ešte nebolo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nádejný kandidát sa bude podľa vyjadrení na svoj predvolebný boj svedomito pripravovať. „Najprv musím nazbierať dostatočný počet podpisov, potom sa až stanem oficiálnym kandidátom. A ak tie podpisy získam, začne sa veľké učenie, pretože zďaleka neviem všetko,“ povedal vzdelaný profesor Franz pre portál tn.cz.

Oči zvedavcov priťahuje hlavne Franzov kontroverzný vzhľad.  Známy umelec je údajne najpotetovanejším človekom v Českej republike. Jeho prvé tetovanie podstúpil v osemnástich a odvtedy sa to už s ním viezlo.V súčasnosti mu rôzne obrazce kryjú celé telo. Vladimír Franz je postmoderný hudobný skladateľ a maliar, ktorý sa zameriava na komponovanie scénickej hudby. Vyštudoval Právnickú fakultu na Karlovej Univerzite a zároveň študoval aj maľbu či dejiny umenia.

 

To tu ešte nebolo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, )

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu