Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najpotetovanejší Čech vedie rebríček kandidátov: Robí si prezidentský rýchlokurz

Franz s knižkou Zobraziť galériu (5)
Franz s knižkou "Budovanie štátu" (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Zrejme najkontroverznejším českým prezidentom všetkých čias by sa v blízkej budúcnosti mohol stať umelec Vladimír Franz, ktorý je známy svojim netradičným vzhľadom. V ankete uverejnenej na jednom z českých portálov totiž s prehľadom predbehol silných konkurentov ako Miloša Zemana a Jána Fischera! Potetovaný umelec nezaváhal ani chvíľu a už sa pustil do prezidentského rýchlokurzu.

Ako sme vás pred nedávnom informovali, na Facebooku vznikla skupina fanúšikov, ktorá by na českom prezidentskom kresle najradšej videla hudobného skladateľa a profesora Vladimíra Franza. Keď sa potetovaný umelec o fanúšikovskej stránke dozvedel, rozhodol sa naozaj kandidovať a teraz zbiera potrebné hlasy. „Potvrdzujem, že kandidujem. Už sa na tom začalo pracovať,“ citoval Franza Blesk. O tom, že je horúcim kandidátom niet pochýb, potvrdila to aj anketa zverejnená na českom portáli ihned.cz, v ktorej hlasovalo takmer 10 tisíc čitateľov.

 

Najpotetovanejší Čech vedie rebríček
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

 

Rebríček prezidentských kandidátov totiž s prehľadom vedie práve kontroverzný umelec Franz (33%), s 24% za ním zaostáva kandidát za ČSSD Jiří Dienstbier a šance potetovaného profesora neznižujú ani  Jan Fischer (7%), či Miloš Zeman (6%). Franz preto neváha ani chvíľu a na možnú kandidatúru sa poctivo pripravuje. Na jeho fanúšikovskej stránke sa totiž nedávno objavila fotografia, na ktorej sa sústredene venuje knihe s príznačným názvom „Budovanie štátu.“

Za najpotetovanejším Čechom stojí množstvo priaznivcov, o čom svedčí aj počet fanúšikov na Facebooku, ktorý už prešvihol 15 tisíc. Jeho najväčší stúpenci, ktorý sa postarali o vznik skupiny „Vladimír Franz prezidentom“ vystúpili z anonymity a uverejnili fotografiu, na ktorej pózujú spolu s Franzom. „Chceme pôsobiť dôveryhodne a transparentne a po boku Vladimíra tak prichádzame „s kožou na trh“,“ píšu skalní fanúšikovia.

 

Zakladatelia skupiny
Zobraziť galériu (5)
Zakladatelia skupiny  (Zdroj: Facebook)

 

Oči zvedavcov priťahuje hlavne Franzov kontroverzný vzhľad.  Známy umelec je údajne najpotetovanejším človekom v Českej republike. Jeho prvé tetovanie podstúpil v osemnástich a odvtedy sa to už s ním viezlo.V súčasnosti mu rôzne obrazce kryjú celé telo. Vladimír Franz je postmoderný hudobný skladateľ a maliar, ktorý sa zameriava na komponovanie scénickej hudby. Vyštudoval Právnickú fakultu na Karlovej Univerzite a zároveň študoval aj maľbu či dejiny umenia.

 

Potetovaný umelec je obľúbený aj medzi najmenšími
Zobraziť galériu (5)
Potetovaný umelec je obľúbený aj medzi najmenšími  (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu